«Green Technology Selector» (GTS) – globalni alat energetski učinkovitih proizvoda

«Green Technology Selector» (GTS) – globalni alat energetski učinkovitih proizvoda

Središnje Konferencije o zelenoj gradnji i održivom razvoju, predstavljen «Green Technology Selector»  (GTS) - katalog energetski učinkovitih proizvoda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ovaj globalni alat razvijen je 2018. godine, a sadrži preko 22.000 proizvoda,  iz različitih kategorija – od prozora, sustava za hlađenje i grijanje, do električnih automobila.  

 

Proteklog je tjedna, u sklopu 3.   

Svi proizvodi koji su prikazani u GTS-u zadovoljavaju ili nadmašuju nacionalne standarde energetske učinkovitosti, a u skladu su sa smjernicama i regulativom EU. Ovaj alat ima vrlo jednostavno sučelje i lak je za upotrebu, a iako ne nudi mogućnost kupnje, kao primjerice webshop, nudi različite informacije o karakteristikama proizvoda, te lokaciju na kojoj ga je moguće kupiti. Iz tog razloga proizvođači i distributeri energetski učinkovitih tehnologija imaju itekako veliku korist, ukoliko svoje poduzeće i proizvode koje nude uključe u ovaj globalni katalog. Kupcima je olakšana pretraga, kao i informiranje o lokacijama gdje je moguća kupnja određene tehnologije, odnosno proizvoda, a u slučaju da bi se u budućnosti otvorile  nove linije za financiranje zelenih projekata, od strane EBRD-a, vrlo je izgledno da će ovaj alat služiti i financijskim institucijama, kao potvrda o prihvatljivosti i učinkovitosti pojedinog artikla. 

Ponuđači energetski učinkovite opreme sami unose svoj profil, te paletu proizvoda koje nude, a podatke mogu lako ažurirati i to u bilo kojem trenutku. Ovo alat predstavlja još jedan korak u dugotrajnom procesu dizanja svijesti o očuvanju okoliša, a kako izgleda i kako svoju tvrtku i proizvode uključiti u njega, pogledajte na https://techselector.com/croatia-hr.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.