Hrvatska među najboljima u Europi - više od 21 tisuće građana educira se o umjetnoj inteligenciji

Hrvatska među najboljima u Europi - više od 21 tisuće građana educira se o umjetnoj inteligenciji

Besplatni tečaj o umjetnoj inteligenciji, Elements of AI od predstavljanja krajem studenog prošle godine upisalo je više od 21 tisuću Hrvata, čime je prijeđena polovica cilja od 40 tisuća polaznika iz Hrvatske. Projekt je naišao na veliku potporu domaće javnosti, pogotovo u poslovnim i akademskim krugovima, a zbog ovog izvrsnog uspjeha građanima je od danas na raspolaganju nastavak tečaja - Building AI.

Ostvareni rezultati i daljnji planovi predstavljeni su na konferenciji za medije, na kojoj su uz Mislava Malenicu, predsjednika Udruge CroAI koja je nositelj projekta za Hrvatsku, sudjelovali i predstavnici kompanija koje su se snažno uključile u projekt i potaknule svoje zaposlenike na edukaciju o umjetnoj inteligenciji.

“U četiri mjeseca smo prešli polovicu ambiciozno postavljenog cilja te smo izrazito zadovoljni interesom koji su građani pokazali za umjetnu inteligenciju. Hvala svim partnerima koji su prepoznali umjetnu inteligenciju kao temu od iznimne važnosti. U narednom razdoblju ćemo se snažnije fokusirati na studentsku i školsku populaciju među kojom vidimo potencijal za snažniju promociju tečaja, a veliki vjetar u leđa nam je kroz svoju podršku dalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja”, istaknuo je Mislav Malenica.

Hrvatska je, uz Finsku kao zemlju domaćina, ostvarila najbolji 10-dnevni start od svih zemalja Europske unije i u tako kratkom roku zabilježila 10 tisuća polaznika. Elements of AI ubrzo po predstavljanju postao je prepoznatljiv u poslovnoj zajednici te simbol ulaganja u edukaciju i razvoj znanja i vještina, a polaznici redom ističu kako im je tečaj dao bolji uvid u svijet umjetne inteligencije.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.