Huawei poziva na snažniju suradnju privatnog i javnog sektora radi obnove povjerenja u tehnologiju

Huawei poziva na snažniju suradnju privatnog i javnog sektora radi obnove povjerenja u tehnologiju

Privatni i javni sektor moraju više surađivati kako bi obnovili povjerenje građana u tehnologiju, a to povjerenje se gradi na otvorenosti i transparentnosti što će biti ključno za izlazak iz krize uzrokovane pandemijom Covida-19, zaključak je govora Catherine Chen, starije potpredsjednice Huaweija održanog na 50. Simpoziju u St. Gallenu koji je okupio tisuću sadašnjih i budućih lidera iz različitih dijelova svijeta i iz raznih industrija.

„Kako se sve više uređaja povezuje usluge postaju digitalne, a važna infrastruktura oslanja se na izmjenu podataka u stvarnom vremenu. Stoga, vlade diljem svijeta svima trebaju osigurati najvišu razinu sigurnosti. Samo zajednički set pravila može jamčiti razinu sigurnosti koja stvara povjerenje u tehnologiju“, rekla je Chen.

Tema simpozija bila je ”Povjerenje je ključno”, a govornici su u niz predavanja i govora naglašavali nužnost jačanja zajedničkih napora politike, regulatora te privatnog sektora u jačanju povjerenja u tehnologiju.

Sudionici simpozija složili su se da je došlo vrijeme za poduzimanje konkretnih, provedivih koraka za suočavanje sa svakodnevnim izazovima i rizicima koji su proizašli iz COVID-19 pandemije.

Chen je također izrazila nadu kako će sljedeća generacija lidera graditi povjerenje i oblikovati svijet prožet tehnologijom.

„Pozivam ih na nastavak razvitka boljih odnosa između zajednica, pojedinaca i njihove okoline. Moramo izgraditi snažno povjerenje u tehnologiju, omogućeno zajedničkim setom pravila, inovacijama i napretkom. Samo se tada možemo posvetiti održivoj i pouzdanoj upotrebi tehnologije“, dodala je Chen.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.