Predsjednik Milanović posjetio računalnu tvrtku „Nanobit“: Treba nam više ovakvih priča

Predsjednik Milanović posjetio računalnu tvrtku „Nanobit“: Treba nam više ovakvih priča

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je tvrtku specijaliziranu za razvoj mobilnih aplikacija i igara „Nanobit“ d.o.o.

U tvrtki „Nanobit“ Predsjednik Republike održao je sastanak sa suosnivačima i direktorima tvrtke Alanom Suminom i Zoranom Vučinićem. Na sastanku, na kojem su bili i voditelj igara

Jure Rašić, umjetnička direktorica Iva Topolovec i voditelj financija Vladislav Peruško, razgovaralo se o djelatnosti tvrtke koja je registrirana za računalne i srodne djelatnosti, a predmet poslovanja je osmišljavanje, izrada i održavanje software-a, primarno mobilnih igara. Njihove igre preuzete su više od 150 milijuna puta u više od 100 zemalja svijeta, rečeno je na sastanku.

„Ja sanjam o danu kada će ova kompanija kupiti švedsku kompaniju i taj dan će doći. Nadam se da ćemo ga vidjeti“, rekao je predsjednik Milanović osvrnuvši se na prodaju tvrtke „Nanobit“ švedskom društvu Stillfront u listopadu 2020. Švedska Stillfront grupa, jedna je od najvećih globalnih grupa za igre na sreću i tržišni je lider u žanru besplatnih online strateških igara s raznolikim portfeljem.

Nadalje, Predsjednik je rekao da ga fascinira što u tvrtki, koja je potpuno orijentirana na svjetsko tržište, radi tako mali broj ljudi, a koji zarađuju jako puno. „S obzirom da sam ja hrvatski predsjednik i da moram razmišljati koliko god to mogu o cjelini, Hrvatskoj treba dvadeset ovakvih firmi“, istaknuo je predsjednik Milanović. „Oni su uspješni, oni su se prodali u najpozitivnijem smislu te riječi, ali treba nam više ovakvih priča. Jer ovo je priča, ovo je u stvari legitimna, civilizirana i zakonita prodaja priče. Ljudi u Kaliforniji i Teksasu kupuju priču i plaćaju za to“, rekao je Predsjednik nakon obilaska i prezentacije odjela poduzeća.

Uz predsjednika Milanovića u tvrtki „Nanobit“ bili su pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić. (Izvor Ured Predsjednika RH)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.