Huaweijev centar pokazao 12 ključnih elemenata za kibernetičku sigurnost

Huaweijev centar pokazao 12 ključnih elemenata za kibernetičku sigurnost

Nakon što je otvorio sedmi po redu, a ujedno i najveći, globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti u Kini, Huawei ga je po prvi puta predstavio javnosti. Na virtualnom eventu prikazano je 12 ključnih elemenata kojima Huawei jamči najveću moguću razinu sigurnosti te transparentnost sustava.

Nakon godina kontinuiranih napora, Huawei je uspostavio E2E sustave kibernetičke sigurnosti, koji pokrivaju ne samo tehnologiju poput hardvera i softvera, već i svaku organizaciju, ljude i procese unutar Huaweija. Fokusirani smo na 12 ključnih domena, uključujući strategiju, standardizirane procedure upravljanja, zakone i propise, upravljanje ljudskim potencijalima, istraživanje i razvoj, lanac opskrbe i pružanje usluga. Danas smo se posvetili tome da ovo znanje podijelimo sa svim našim dionicima i partnerima“, rekao je Sean Yang, šef Huaweijevog ureda za globalnu cyber sigurnost i zaštitu privatnosti.

Huawei je posvećen nastavku ulaganja u istraživanje i razvoj sigurnosnih tehnologija, djelovanje u skladu s lokalnim regulacijama te suradnju s poslovnim partnerima kao trećim stranama u procesu. U skladu s time razvijen je slojevit sustav zaštite koji se temelji na sigurnosti uređaja, mreže i primjeni same tehnologije.

Uz to, istaknuta je i važnost standardizacije sigurnosti ICT sektora radi bolje kvalitete usluge i jednakih pravila za sve, što je bolja situacija od fragmentiranog tržišta u kojem svaka regija ili država ima svoj set pravila i zakona. Huawei je još jednom pozvao na izgradnju zajedničkog sustava sigurnosti u koje će korisnici imati puno povjerenje, a podaci će u potpunosti biti zaštićeni.

Kako bi se uspostavila suradnja između privatnog i javnog sektora te regulatora i političkih lidera, Huaweijev centar će služiti i kao komunikacijska platforma za razmjenu iskustava te suradnju.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.