Huaweijeva rješenja u više od 100 zemalja smanjila emisiju ugljičnog dioksida za 40 milijuna tona

Huaweijeva rješenja u više od 100 zemalja smanjila emisiju ugljičnog dioksida za 40 milijuna tona

Ryan Ding, izvršni direktor Huaweija, na 12. Global Mobile Broadband Forum (MBBF) istaknuo je kako je 5G postao ključan za rast mobilne industrije. Jedna od značajnijih inovacija odnosi se na izgradnju zelenije 5G mreže koja će trošiti manje energije jer se procjenjuje kako će do 2030. godine prosječni podatkovni promet po korisniku dosegnuti 600 GB.

Huawei je ponudio opsežan asortiman proizvoda i rješenja koja pomažu smanjenju potrošnje energije, poput napajanja iSolar. Ovo rješenje može smanjiti uporabu energije te poboljšati energetski miks koji pokreće bazne stanice.

Huwei je već implementirao rješenja s niskim udjelom ugljika u više od 100 zemalja svijeta, pomažući operaterima da smanje emisiju ugljičnog dioksida za 40 milijuna tona. Operateri koji su uložili velika sredstva u 5G zabilježili su izvanredne rezultate, a oni su ključni kako bi se smanjile štetne emisije u ICT industriji“, rekao je Ryan Ding.

Kao jedan od najvećih telekomunikacijskih kompanija, Huawei će nastaviti stavljati zeleni razvoj u središte svojih invoacija te razvijati inovativna rješenja za izgradnju zelenijih 5G mreža s operaterima širom svijeta.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.