Huawei 5G kamion posjetio Zagreb i pokazao na koji način tehnologija mijenja svijet

Huawei 5G kamion posjetio Zagreb i pokazao na koji način tehnologija mijenja svijet

Vodeća svjetska 5G kompanija, Huawei Technologies, u Zagrebu je izložila 5G kamion u kojem je prikazala najnovije digitalna rješenja nastala primjenom 5G mreže. Svi posjetitelji imali su prilike zakoračiti u budućnost i isprobati najnoviju tehnologiju te mnoštvo vrhunskih gadgeta.

5G kamion demonstrirao je mogućnosti novih tehnologija koje će postati naša svakodnevica poput - potpune automatizacije rada, digitalne komunikacije na multi-cloud-u, Internet stvari (IoT) te umjetne inteligencije koja će u domovima potpuno promijeniti svakodnevni život.

Svima koji su posjetili 5G kamion, Huawei je pripremio i virtualno iznenađenje. U okviru Tech4All programa kompanija je na interaktivan način predstavila i približila projekt kojim se na različitim primjerima primjene tehnologije pokazuje njena korisnost za društvo i okoliš. Svi posjetitelji 5G kamiona su mogli rješavati razne zadatke te saznati najnovije informacije vezane za projekt, ali i isprobati 5G edukativnu aplikaciju zasnovanu na cloud-u i proširenoj stvarnost (AR). Većina posjetitelja iskušala je svoje vještine i u multiplayer igrama uz VR tehnologiju i 5G mrežu.

Huawei je tom prilikom istaknuo kako 5G tehnologija napreduje velikom brzinom, a sve veći broj ljudi uviđa njezine prednosti i veliki potencijal.

„Potpuna povezanost i digitalizacija postaju naša svakodnevica. Nove tehnologije poput 5G-a, umjetne inteligencije i računarstva u cloudu sve se brže razvijaju. Ove tehnologije postat će temelj održivog ekonomskog razvoja jer se njima povećava proizvodnja i produktivnost velikog broja industrija“, rekao je glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj Kevin Qiming Zhang.

 

.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.