Kontinuirana potpora Vlade položaju te zaštiti prava i identiteta Hrvata izvan Hrvatske

VRH

Predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo na primanju kod predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u Banskim dvorima, Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u srijedu, 3. listopada, u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa Vinka Sablju. Sastanku su nazočili Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 
Premijer Plenković izrazio je punu potporu Vlade RH svemu što Hrvatski svjetski kongres poduzima u svijetu za promociju Republike Hrvatske te jačanje suradnje i povezanosti Hrvatske i Hrvata koji žive izvan RH.
 
Vinko Sabljo upoznao je predsjednika Vlade s trenutnim i predstojećim aktivnostima Hrvatskog svjetskog kongresa. Razgovarali su i o nedavnoj održanoj godišnjoj skupštini Središnjeg odbora HSK-a u Mostaru na kojoj je iskazana potpora jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.Tema sastanka bile su i V. Hrvatske svjetske igre tijekom čijeg će se održavanja, u srpnju 2020. godine u Zagrebu, okupiti veliki broj mladih Hrvata iz cijelog svijeta.

Vijest Središnjeg državnog ureda za Hrvate u isljeništvu. https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/kontinuirana-potpora-vlade-polozaju-te-zastiti-prava-i-identiteta-hrvata-izvan-hrvatske/4593

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.