Hrvatski bal u Lendavi podržali i Hrvati iz Međimurja i s Kvarnera

hrvatski bal lendava

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Pomurje Lendava, u hotelu Lipa u Lendavi, 23. studenoga, održan je tradicionalni  "Hrvatski bal". Na balu se svake godine svojom kulturnom i kulinarskom ponudom predstavljaju određene hrvatske regije, a ove godine ta je čast pripala Kvarneru. Bal je okupio 200-injak gostiju iz Lendave i okolnih mjesta te iz Murskoga Središća i iz drugih krajeva Međimurja odakle su stigle i mažoretkinje. 

 

Pozdravnim govorima obratili su se predsjednik Saveza hrvatskih udruga u Sloveniji Đanino Kutnjak te lendavski gradonačelnik Janez Magyar koji je pohvalio organizatore kazavši da ta hrvatska udruga obogaćuje njihovu kulturnu ponudu. Podržao je svoje sunarodnjake u Lendavi i župan Međimurske županije Matija Posavec naglasivši suradnju Međimurja s Hrvatima izvan domovine uključujući i realizacije zajedničkih projekata s županijskim Uredom za suradnju s Pomurskim Hrvatima na čijem čelu je županov zamjenik Josip Grivec

 

Na svečanoj balskoj večeri degustirala su se vina i gastronomske delicije Kvarnera i otoka Malog Lošinja, koji posjećuju i mnogobrojni Slovenci koji vole zdravstveni turizam i aktivan odmor na tom otoku. Slovenci su i njegovi najbrojniji strani gosti pa se s nestrpljenjem iščekivala jedna od nagrada na tomboli - odmor na Malom Lošinju. Za  dobro raspoloženje  pobrinuli su se klapa Čikat i tamburaški sastav Zrin.

  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.