Beč: Kulturno i sportsko društvo Zagreb, 13. travnja, poziva na najpopularniju stan-up komediju Bosanca o Bosancima i lutkarsku predstavu za djecu

Beč: Kulturno i sportsko društvo Zagreb, 13. travnja, poziva na najpopularniju stan-up komediju Bosanca o Bosancima i lutkarsku predstavu za djecu

Beč: Kulturno i sportsko društvo Zagreb vas 13. travnja poziva na najpopularniju stand up komediju Bosanca o Bosancima "Made in Bosna", Hazima Mujčinovića i lutkarsku predstavi za djecu "Postolar i vrag", nastalu prema literarnom predlošku, velikog hrvatskog pisca Augusta Šenoe.

Postolar i vrag je epska pjesma iz “Povjestica” autora Augusta Šenoa koji je ovu šaljivu povjesticu ispričao kao narodnu priču. Čak je i naveo na kraju priče da ju je čuo kod svoga majstora kada su pili vino. - Istina vam sve to bila: Od majstora sam je sluš’o, Kad sam kod njeg’ vina kuš’o.

Zaplet u priči je vječna borba dobra i zla, a glavni lik radnje je postolar. On je pametan, mudar i snalažljiv što ga na kraju spasi od siromaštva, ali i od pakla. Dobro je u priči Sin Božji koji je nagradio postolara za dobro koje je učinio prema njemu. Ova povjestica završava poput svake bajke, pobjedom dobra. Autor nam poručuje da možemo svaki problem prevladati, samo ne smijemo odustati. Ova povjestica je vrlo napeta te je ispjevana šaljivim tonom. Autor nas navodi da se priklonimo postolaru, a da ne simpatiziramo vraga.

- KSD Zagreb u Beču, 13. travnja u Veleučilištu (VHS) Längenfeldgasse 13-15, 1120 Wien, organizira dvije predstave. U 17 sati GK "Joza Ivakić" iz Vinkovaca izvodi lutkarsku predstavu za djecu stariju od pet godina - poučnu i na široko poznatu priču Augusta Šenoe "Postolar i vrag". Po završetku predstave razgovor s glumcima i nastup mladih folklornih sastava hrvatskih udruga iz Beča.

Organizator ove manifestacije nudi i besplatan ulaz organiziranim grupama:  HKM u Beču,  pripremnicima za prvu pričest i krizmu. Hrvatskim udrugama u Beču, njihovim dječjim folklornim sastavima koji mogu poslije predstave izvesti nekoliko plesova, mlađim nogometašima NK "Dinamo Helfort" i "Cro Vienna" u Beču. Ovo je jedinstvena ponuda hrvatskoj mladeži za aktivno druženje na lijepoj kulturno-zabavnoj manifestaciji. Veselimo se prijavama grupnog dolaska i ljubazno molim da ovu informaciju pošaljete prijateljima, stoji u pozivu Blaška Papića.

 Drugi je program nastup komičara Hazima Mujčinovića koji izvodi najpopularniji show Bosanca o Bosancima pod naslovom "Made in Bosna".
 
 

 

 



 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.