Grad Varaždin predao prijavu za dobivanje certifikata „Grad za mlade“

Grad Varaždin predao prijavu za dobivanje certifikata „Grad za mlade“

Grad Varaždin je u početkom tjedna uspješno predao prijavu za dobivanje certifikata „Grad za mlade“ zajedno sa svim dokazima. Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pokrenula je postupak certificiranja hrvatskih gradova za politike usmjerene mladima i objavila je 25. siječnja 2021. godine javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu certifikata „Grad za mlade“ zajedno sa standardima kvalitete lokalnih politika za mlade koje je potrebno zadovoljiti.

 Osam je glavnih tematskih područja unutar kojih treba zadovoljiti minimalno 80% dosegnutih standarda kvalitete lokalnih politika za mlade: Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura, Obrazovanje, Informiranje.U izradu prijave za stjecanje certifikata „Grad za mlade“ sudjelovala je radna skupina u koju su bili uključeni predstavnik Savjeta mladih Grada Varaždina Leo Amidžić (predsjednik), predstavnica udruge mladih Jelena Brcković (članica Udruge mladih Varaždinski underground klub V.U.K.), predstavnici Koordinacijskog odbora Grad Varaždin – prijatelj djece Sandra Malenica (zamjenica gradonačelnika i predsjednica Koordinacijskog odbora) i Đurđica Dropuljić (tajnica Koordinacijskog odbora), viša stručna suradnica za socijalnu skrb i civilno društvo Grada Varaždina Adriana Pupavac te predstavnici upravnih odjela Grada Varaždina Marinko Šipoš, Lucija Dugandžić, Nada Bengeri i Marijana Cindrić, na čelu s koordinatoricom za izradu prijave Mirnom Kezele, pročelnicom Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina. 

Prema informacijama dobivenih od strane Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, prvi rezultati bi se mogli očekivati krajem ožujka. Gradovi koji steknu certifikat zadržavaju ga tri godine, a nakon isteka tog roka za produljenje moraju u najmanjoj mjeri zadržati razinu standarda kvalitete koju su imali prilikom dobivanja prethodnog certifikata.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.