Susret Stipe Miočića s američkim Hrvatima u New Yorku

Stipe Miocic i americki Hrvati u New Yorku 2 studeni 2019

Prošlu subotu održana je promocija višestrukog svjetskog prvaka UFC 241 u teškoj kategoriji Stipe Miočića u hrvatsko-talijanskom Play Sports Baru u New Yorku. Stipe Miočić (Stipe Miocic) je rođen u gradu Independence, Ohio, 19. kolovoza 1982. Stipe je Amerikanac hrvatskog podrijetla, rodom iz Rtine, gdje mu živi otac. Radi kao vatrogasac i medicinski tehničar u hitnoj pomoći. Natječe se u teškoj kategoriji u organizaciji UFC-a kao borac mješovitih borilačkih vještina. Obranom naslova u kolovozu ove godine u Kaliforniji u Anaheimu postao je najbolji UFC teškaš svih vremena u povijesti MMA.

Promociji su među brojnim Stipinim obožavateljima iz svijeta športa prisustvovali i američki Hrvati, članovi Hrvatskog Svjetskog Kongresa SAD-a. Na prigodnoj svečanosti Hrvati iz HSK SAD zahvalili su Miočiću na promociji Hrvatske. Članica HSK-a iz NY Ane Stražičić Rodriguez pozvala je u ime HSK SAD i Team USA Stipu na HRVATSKE SVJETSKE IGRE ZAGREB 2020 da podrži momčad američkih Hrvata i bude poseban gost. Ane Mljećka je također kao predstavnica otoka Mljeta u ime Nacionalnog Parka Mljet uručila Stipi ulaznice i pozvala ga da s obitelji posjeti NP Mljet, Dubrovnik i dubrovački kraj.

Dirnut i potaknut neočekivanim pozivima i poklonima Miočić je kazao kako je ponosan na svoje hrvatske korijene te da u što skorije vrijeme ponovno želi posjetiti Hrvatsku i uživati u neopisivim prirodnim ljepotama hrvatskih krajeva.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.