Prof. dr. D. Pavuna u klubu HKSD “Zrinski” u Luzernu održao predavanje o temi “Izazovi poslovodstva u doba inteligentnih robota”

Ruža Studer-Babić pavuna

U organizaciji Hrvatsko-švicarskog gospodarskog kluba prof. dr. Davor Pavuna održao je 30. studenoga u klubu HKSD “Zrinski” u Luzernu predavanje o temi “Izazovi poslovodstva u doba inteligentnih robota”.

Pred 50-ak slušatelja dr. Pavuna je dotaknuo različite teme iz područja tehnologije, ekonomije i ekologije. Na svoj osebujan način skrenuo je pozornost na sve opasnosti, koje krije tehnološki napredak: “Za samo jedno desetljeće inteligentni će roboti zacijelo nadmašiti ljudsku inteligenciju.”Dr. Pavuna je nadalje podcrtao inovativnost hrvatskih tvrtki, koje su u pojedinim tehnološkim segmentima pri samom svjetskom vrhu: “Hrvatska je oduvijek imala nadarene inženjere i izumitelje. Važno je da im politika omogući neometani rad.”

Nakon predavanja uslijedila je rasprava, koju je vodio predsjednik Gospodarskog kluba, Damir Petkov. Na njegovo pitanje hoće li se u prometu uvriježiti električna vozila, dr. Pavuna je odgovorio da to u ovom trenutku još nije izvjesno s obzirom na još ne dovoljno istražena zračenja istih. Ekološke probleme vidi prije svega u tome što sve više ljudi živi u velikim gradovima i što iz godine u godinu raste plastični otpad.

Predavanju je nazočila i članica savjeta pri Vladi RH za inozemne Hrvate i predstavnica Hrvata u Zapadnoj Europi i Švicarskoj, Ruža Studer-Babić.

Tekst: Damir Petkov / Foto: Damir Petkov & Ruža Studer-Babić

Portal  Moja domovina https://moja-domovina.net/2019/12/03/predavanje-prof-dr-davora-pavune-u-luzernu/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.