Crodiaspora organizira i poziva Hrvate diljem svijeta da prate prvo sučeljavanje kandidata XI. izborne jedinice.

crodiaspoa
Kopieren Infos zur Einbettung von Facebook-Videos erhältst

Sučeljavanje će se prenositi direktno putem facebooka u nedjelju, 28. lipnja u 18:30 sati. Sudionici sučeljavanja su Zdravka Bušić, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice, Željko Glasnović, kandidat neovisne liste, Ruža Studer, kandidatkinja na listi stranke “Moja voljena Hrvatska” i Slaven Raguž, kandidat MOST- nezavisnih lista. Pozivaju se svi zainteresirani da svoja pitanja za kandidate pošalju putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Jedna od kandidatkinja je Ruža Studer, urednica portala Moja domovina iz Švicarske, koja poručuje - Želimo li promjene moramo ih sami potaknuti – Probudi se hrvatski narode!

Odlučila sam se na taj korak jer su mi se tijekom prikupljanja potpisa počeli javljati mnogi iz svijeta i domovine. Posebno me je na taj korak ponukalo više mladih iz domovine koji su se javili i rekli: Ne mogu Vam dati potpis ali Vas mogu i hoću podržati! Nama u domovini trebaju takvi ljudi!

Kao mi iseljenici obespravljeni su u domovini mnogi ljudi. Želim o svima koji su obespravljeni i u iseljeništvu i u domovini govoriti na pravom mjestu! Svi smo mi povezani, svatko od nas u domovini ima nekog ili pomaže kad skupljamo sredstva i pomažemo najpotrebitijima.

Upoznala sam već dobro hrvatski sustav i prepoznala gdje su potrebne nužne promjene. Mladi često odlaze iz domovine da bi financirali svoje koji su ostali. Svi o tom pričaju ali se ništa ne događa! Došao je trenutak kad to moramo mijenjati. Stručnjaci i demografi upozoravaju da smo pred demografskim slomom. Pokrenimo se, kako mi iseljeni, tako i vi u domovini. Narod je uvijek mogao sve mijenjati! I opet će ako mu je stalo do budućnosti, ne samo vlastite već i budućnosti domovine.

Idem i dalje čvrstim korakom u još jednu borbu, čistog obraza i punog srca – idem s mojim narodom! Broj 2. na mojoj listi je Ivo Petrović, mlad čovjek koji je između Švicarske i Bosne i Hercegovine izabrao svoju domovinu! Po uzoru na Zlatka Dalića, biram najbolje igrače i imam ih u svom timu!

Ne želim davati prazna obećanja, želim raditi i želim vratiti nadu u sve one koji su ju izgubili. Želim potaknuti mlade ljude da se aktiviraju, oni to mogu i oni to moraju učiniti, zajedno s nama koji ćemo im otvoriti vrata i biti spremni, onog trenutka kad naiđu bolji, stati po strani i pustiti ih da oni uđu u utakmicu.

Želim da moj narod dobije ono što mu pripada i za što se borio – vlast u svoje ruke! Smatram da svi mi imamo moralnu dužnost prema onima koji su u temelj domovine utkali svoje živote. Da smo dužni danas u miru, izaći 4. i 5. srpnja na izbore i pokazati da smo jedan narod s istim ciljem – sveopćim boljitkom za hrvatski narod.

Birajte po savjesti bilo koga ali BIRAJTE!

Mi, iseljenici možemo našom snagom, s ljubavlju prema domovini probuditi nadu u mladima koji još uvijek žele u domovini svoju budućnost graditi i u onima koji se u domovinu žele vratiti! - zaključuje R. Studer. 


Ruža Studer / Moja domovina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.