Održan virtualni koncert “CONCIERTO GUSTO CROATA”

Concierto Gusto Croata 2020 Logo
Concierto Gusto Croata 2020 Asociación Croata Jadran

Hrvatske kulturne udruge iz Buenos Airesa potpomognute hrvatskim glazbenim orkestrima udružile su snage zahvaljujući čemu je danas održan sjajan virtualni koncert "Concierto Gusto Croata", koji možete u cijelosti poslušati na gornjoj poveznici na YouTube. Koncert je pratilo više od 1000 slušatelja koji su više nego oduševljeni prekrasnom muzikom i kvalitetom izvedbe.

Prvi dio koncerta čini snimljeni koncert koji se prenosio danas, 20. rujna u 13 sati po argentinskom vremenu (18:00 CET) putem Youtube kanala hrvatske udruge Jadran (Asociación Croata Jadran). U drugom dijelu (samo za argentinske goste) bio je dostupan virtualni meni s tipičnim hrvatskim obrocima.

Iz Hrvatskoga katoličkog središta svetoga Nikole Tavelića poručili su: "Veselo vas pozivamo na koncert “Concierto Gusto Croata”, virtualno druženje koje preporučujemo za užitak uz hrvatsku hranu, svaki iz svoje kuće. U održavanja susreta u našem središtu, ovaj put putem malih ekrana, fra Joso Peranić je “otvorio vrata” uz blagoslov da bi se pokazala kultura hrvatskih predaka uz pjevače, svirače i posebne goste."

Domaćini su bili tamburaški sastav DHKSS-a, klape B.A. i Valovi, Conjunto Jorgovan te grupa Legenda AR Tribute & Ante Gelo, uz gostujuće klape Croatia iz Münchena te Kapric iz Zadra i Varaždinski tamburaški orkestar. Organizatori su posebno zahvalni hrvatskom veleposlanstvu u Buenos Airesu te Hrvatskoj matici iseljenika, hrvatskoj udruzi Jadran i “Croacia Online” na pomoći i promociji ovog posebnog događaja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.