Ministar Grlić Radman s hrvatskom zajednicom u Mississaugi

Ministar Grlić Radman s hrvatskom zajednicom u Mississaugi

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u nedjelju, 21. studenog 2021. godine, u prostorijama Crkve Hrvatskih mučenika u Mississaugi s članovima hrvatske zajednice, nakon svete mise.

U svom obraćanju ministar je naglasio ulogu hrvatskih župa u očuvanju i njegovanju hrvatskog nacionalnog identiteta - jezika, kulture i tradicije. Župu u Mississaugi istaknuo je kao jedan od najboljih primjera privrženosti očuvanju i promicanju nacionalne svijesti i povezanosti s Domovinom. „Osobita mi je čast biti danas ovdje s vama u Mississaugi – jednoj od najznačajnijih i najvećih hrvatskih župa i zajednica na sjevernoameričkom kontinentu“, rekao je ministar.

Istaknuo je kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti kroz rad Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Veleposlanstva RH u Ottawi i Generalnog konzulata RH u Mississaugi podupirati hrvatsku zajednicu u Kanadi provođenjem programa financiranja projekata, učenja hrvatskog jezika, stipendiranja studenata te potpore nakladničkim djelatnostima. „Nastavit ćemo podupirati projekte u svrhu očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Hrvatske i Kanade“, dodao je.

Ministar je potom zahvalio na kontinuiranoj potpori koju hrvatska zajednica u Kanadi pruža Domovini, od vremena Domovinskog rata do nedavnog potresa u Petrinji, nakon kojeg je najveća donacija prikupljena upravo na inicijativu pripadnika hrvatske zajednice u Mississaugi. Također je istaknuo važnu ulogu hrvatske zajednice u jačanju vrlo dobrih odnosa Hrvatske i Kanade.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.