Izabrana nova uprava Hrvatskog radija u New Yorku

Uprava Hrvatskog Radija New York 2022. godine

Hrvatski radio New York od 3. travnja 2022. godine ima novu upravu u koju su na skupštini većinom glasova članova izabrani Joseph Lučin, Daniela Lučin, Josip Bogović, Petra Peša, Milka Pavlak Žepina, Ivica Gašparić, Jerko Brajdić, Vlado Marić i Zvonimir Crnogorac. Izborna skupština se održala u Hrvatskom centru na Manhattanu.

Za predsjednicu Uprave izabrana je Petra Peša, profesorica njemačkog i španjolskog jezika i književnosti i menadžer za odnose s javnošću i rad s medijima te višegodišnja uspješna urednica i voditeljica Hrvatskog radija NY “Glas slobodne Hrvatske”, koja je ujedno postala i prva predsjednica uprave u povijesti ovog radija od početka njegovog emitiranja 1969. godine. Osim širokog obrazovanja i područja djelovanja, novu predsjednicu odlikuje i prepoznatljiv osebujan glas koji sa zadovoljstvom slušaju slušatelji radija skoro svaku subotu.


Petra Peša, predsjednica uprave (lijevo) i Gordana Škugor, jedna od voditeljica Hrvatskog radija NY (desno)

Moguće je da će uprava ‘usvojiti’ još kojeg pridruženog člana jer posla ima puno, a ima dosta ljudi koji su voljni pridonijeti razvoju radija i raditi. Osim toga, na prvoj sjednici nove uprave davat će se i nove funkcije svakom novoizabranom članu. Ovom prilikom članovi radija su se s tugom, ali i ponosom prisjetili nedavno preminulog Stipe Dumančića, dugogodišneg predsjednika uprave koji je na radiju na različitim funkcijama proveo ukupno 44 godine te ostavio neizbrisiv trag (https://www.hia.com.hr/iseljenistvo/item/25257-u-new-yorku-pokopan-stipe-dumancic-predsjednik-hrvatskog-radio-kluba-new-york-glas-slobodne-hrvatske).

 “Veselim se ovoj novoj stranici u mom životu te novim prilikama i neizmjerno sam sretna i ponosna, a nadasve zahvalna članovima koji su me velikom većinom svojih glasova izabrali. Nastojat ću ne razočarati nikoga i također dovesti naš radio na jednu novu razinu. Želim da radio postane dinamičan, veseo, pozitivan, no i obrazovan i mudar, zanimljiv, poučan i prepoznatljiv, a pripremamo se i sve više orijentirati mlađim generacijama. U pripremi su i novosti na digitalnom planu, no o tome u nekom budućem razgovoru. Hvala svima, slušajte nas subotom od 10 sati ujutro (EST) i preko naše web stranice, live ili naknadno; emisije se arhiviraju na webu (https://www.croatianradiony.com/) . Pratite nas i na Facebooku i pridružite nam se u našoj Facebook grupi. Lijep pozdrav svima iz studija Hrvatskog radija u New Yorku!” – izjavila je za HIA-u Petra Peša, novoizabrana predsjednica uprave.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.