U Los Angelesu svečano ponovno otvoren Župni centar Sv. Ante, oštećen uslijed požara/GALERIJA

U Los Angelesu svečano ponovno otvoren Župni centar Sv. Ante, oštećen uslijed požara/GALERIJA
Dokaz da Hrvati u iseljeništvu i dalje nastavljaju svoju tradiciju i žive svoju vjeru je nedavno događanje u SAD-u. U Los Angelesu je naime, prošli vikend, svečano ponovno otvoren Župni centar Sv. Ante koji je bio oštećen uslijed požara.
 
Svečanost je započela Sv. misom koju je predvodio Župnik, don Ivan Jordan. Tijekom Sv. mise okrunjen je novi kip Blažene Djevice Marije, Kraljice pobjede. 
 
 
Klapa Hrvatske Ratne Mornarice Sv. Juraj koja je za ovu posebnu priliku doputovala iz Hrvatske na poziv župnika don Ivana, uveličala je Sv. misu pjevanjem.
 
  
Program svečanog ponovnog otvaranja Župnog centra otvorio je Kolo Club Croatia Sv. Ante pod vodstvom Heidi Granic, završnim kolom iz opere "Ero s onoga svijeta".
 
 
Po nastupu Kolo Cluba Croatia, cjelovečernjim koncertom prepunoj dvorani su se predstavili članovi Klape HRM Sv. Juraj izvođenjem svojih brojnih skladbi koje su u mnogima probudile nostalgiju za Domovinom i izmamile suze na oči. 
 
 
Hrvatska zajednica posebno se zahvaljuje sponzorima koncerta, Steve & Louise Bubalo, Joseph & Gail Boskovic, Marijanu Rudeli i mnogim drugima bez kojih ova svečanost ne bi bila moguća.
 
Autor teksta - Nada Pritisanac Matulich
Autor Fotografija - John Marich
 

 
 
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.