U župnoj crkvi Mary Star of the Sea u San Pedru u Kaliforniji svečano je proslavljena 50. obljetnica svećeništva p. Ivana Gerovac

U župnoj crkvi Mary Star of the Sea u San Pedru u Kaliforniji svečano je proslavljena 50. obljetnica svećeništva p. Ivana Gerovac

U župnoj crkvi Mary Star of the Sea u San Pedru u Kaliforniji svećano je proslavljena 50 obljetnica svećeništva p. Ivana Gerovac, DI. Za tu priliku bila je odslužena sv. Misa koju je predvodio župnik Maurice Harrigan u koncelebraciji svečenika Charbela Grbavac, Ivana Jordan, Patrika Foutts i Petra Arnodi. Po završetku misnog slavlja svečanost se nastavila u dupkom punoj župnoj dvorani.

Hrvatski crkveni zbor je uveličao proslavu. Održani su prigodni govori u zahvalnost za milosti koje je p. Gerovac podijelio sa vjernicima. Predana su mu uz govore priznanja i zahvale. U ime nacionalne organizacije Američko Hrvatskog Kongresa priznanje   p. Ivanu  predao je Emil Sunjara, a u ime udruženja Velike Gospe - Natalie Sutlovich. Mario Juravich predsjednik Hrvatskog Katoličkog Društva je organizirao proslavu  a  koja je ujedno i proslava  zaštitnika Sv. Nikole Tavelića . Mario je također uručio priznanje p. Ivanu za svu podršku i duhovnu pastvu kojom je p. Ivan velikodušno surađivao sa hrvatskom zajednicom u San Pedru. P. Ivan vidno dirnut čestitkama i dobrim željama prepune dvorane vjernika, zahvalio se svima na čestitkama i organizaciji svečanosti koja je bila upriličena za njegovu zlatnu obljetnicu svećeništva.  

Fr. Ivan Gerovac rođen je i odrastao u Zagrebu. Njegov redovnički život  započeo  je 1962. godine  kao član Družbe Isusove, a za svećenika je zaređen 1972. godine. Od 1970. p. Ivan spremao se za misije u Africi. U Dublinu, Irska, studirao je teologiju I “Community Development”, u Rimu nastavio je s teologijom i prošao je kurs medicine za misionare .  Svoje zadnje zavijete položio je 1983 u Rimu nakon svoje  zadnje probacije koja je bila djelomično u Hrvatskoj, Francuskoj i Italiji. Doktorirao je u Rimu 1984. U misijama djeluje od 1978. 

Nakon 25 godina misionarskog rada u Africi,  p. Ivan je došao 2003. u  župu Mary Star of the Sea San, Pedro. Kao pomočnik župnika djelovao je do sredine 2012 godine, kada je imenovan za upravitelja hrvatske  župe Sv. Ante u Los Angelesu. 2015. vratio se u Mary Star župu da bi nastavio pomagati župu kao umirovljen svećenik. Uz pastoralno djelovanje u župi sa naglaskom za hrvatski i talijanski puk, pomaže također u obližnjoj bolnici i djeluje kao kapelan u službi američke avijacije u Los Angelesu. Bez obzira gdje djeluje, djeluje za Božji narod i na slavu Božju.

 

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.