Udruga DEŠA - Dubrovnik održala je svoju Izbornu skupštinu, kojoj se pridružila i Ane Stražičić Rodriguez

Udruga DEŠA - Dubrovnik održala je svoju Izbornu skupštinu, kojoj se pridružila i Ane Stražičić Rodriguez

Udruga DEŠA - Dubrovnik - Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva održala je 16. prosinca svoju Izbornu skupštinu. Posebna gošća na Dešinoj skupštini bila je Ane Stražičić Rodriguez, članica i predstavnica odnosa sa javnošću udruge Američko hrvatskog kongresa. Izvješća o brojnim aktivnostima i financijskom izvješću u ovoj godini pročitala je izvršna direktorica Deše, Ana Cvjetković. Biran je i Upravni odbor, u koga su ponovno izabrali Jany Hansal, Nives Miloš i Dubravku Zvrko. Na Skupštini je Ane Stražičić Rodriguez predstavila svoj rad i djelovanje Američko hrvatskog kongresa i predložila suradnju i članstvo DEŠE u Američko hrvatskom kongresu.

Naime od 8. do 11. lipnja 2023. Crodiaspora, Američko hrvatski kongres i njegova udruga članica, Hrvatska iseljenička lirika New York na RIT Dubrovnik (Rochester Institute of Technology Croatia, visokoj školi američkog privatnog sveučilišta Rochester Institute of Technology u Henrietta koja izvodi studijske programe na engleskom jeziku u Zagrebu i Dubrovniku) svečano će otvoriti svoju prvu putujuću izložbu - Kravata istaknutih Hrvatica i Hrvata iseljeništva te 22. susrete Hrvatske iseljeničke lirike New York - pjesnika iseljenika s pet kontinenata.
Izložba Kravata gostovat će i u gradskoj Galeriji Sebastijan, a u okviru projekta dogovoreno je da članovi udruga iseljenika posjete Dešu, koja će organizirati kratku prezentaciju rada i izložbu izvornih rukotvorina.
Članice Deše su prihvatile prijedlog suradnje, te se nadaju novim zajedničkim projektima, u kojima se susreće iseljena i domovinska Hrvatska.

 
 
 
  
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.