Godišnje obraćanje vijećnika LA-a zajednici u Dalmatinsko američkom klubu

Godišnje obraćanje vijećnika LA-a zajednici u Dalmatinsko američkom klubu
Dalmatinsko-američki klub San Pedro (DACSP) u četvrtak , 21. rujna 2023. bio je mjesto za godišnji ručak u zajednici pod nazivom „Stanje Distrikta“ i obraćanje zajednicama 15. Gradsko vijeće grada Los Angelesa.  15. okrug ("The One-Five") sastoji se od zajednica San Pedro, Wilmington, Harbour City, Harbour Gateway i Watts s populacijom od preko 265 000 stanovnika. Događaj je sponzorirala Gospodarska komora San Pedra, a prisustvovalo je 315 osoba.  McOsker je vrlo blisko povezan s Dalmatinsko-američkim klubom.  Godine 2022. u Klubu je započeo svoju kampanju za mjesto vijećnika i u Klubu je imao svoju izbornu noćnu pobjedničku zabavu.  On i njegova supruga Connie doživotni su počasni članovi Kluba.
 
Dobrodošlicu gostima poželio je bivši predsjednik Pro Tempore Los Angelesa i vijećnik 15. distrikta, časni Rudy Svorinich, Jr. koji je dugogodišnji predsjednik Dalmatinsko-američkog kluba.  Svorinich je predsjednik Kluba već sedamnaest godina i predsjednik je DACSP-a s najdužim stažem. Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj 1990-ih, tadašnji vijećnik Svorinich bio je zasluzan za isporuku četiri potpuno opremljena vozila hitne pomoći grada Los Angelesa i tri vatrogasna vozila za pomoć Republici Hrvatskoj tijekom borbe za neovisnost. Svorinich je također potpisao prvi Sporazum o bratimljenju Los Angelesa s Gradom Splitom 1994. godine – sporazum je ratificiran 1993. godine.
 
Uz Svorinicha koji je predstavljao Hrvatsko-američku zajednicu, nazočili su prva dama DACSP-a Deann Svorinich, Bill Brownell, bivši predsjednik i sadašnji prvi dopredsjednik DACSP-a, Nada Pritišanac-Matulich, predsjednica Američko-hrvatskog kongresa (ACC) i član DACSP-a, Miro Koletić, bivši potpredsjednik Nacionalne federacije Amerikanaca Hrvata i član odbora ACC-a, Mario Bijelić, bivši 2. dopredsjednik DACSP-a i Gene Gimenez, rizničar DACSP-a.
 
Dalmatinsko-američki klub osnovan je 6. svibnja 1926. godine u San Pedru u Kaliforniji od strane dvadeset i pet doseljenika s dalmatinske obale. Unutar devet godina prikupljeno je 100.000,00 dolara (danas procijenjeno na više od 2 milijuna dolara) usred Velike depresije za izgradnju znamenite klupske kuće od 22.000 četvornih stopa koja je otvorena 31. kolovoza 1935. Članovi kluba bili su vrlo istaknuti vođe u području južne Kalifornije koje uključuje kongresmena Sjedinjenih Država, dva zastupnika u državnoj skupštini Kalifornije, gradskog tužitelja i vijećnika Los Angelesa, pet sudaca Višeg suda okruga Los Angeles, dva gradonačelnika grada Rancho Palos Verdes (susjedni San Pedru) i brojnih gradova Los Angelesa  povjerenici. Počasni članovi su uključivali nadzornika okruga Los Angelesa i dva dodatna člana Gradskog vijeća Los Angelesa.
 
Klub je član Gospodarske komore San Pedro već 86 godina i ima ukupno više od 400 članova. Tijekom godina Dalmatinsko američki klub  je ugostio večere dobrodošlice za predsjednicu Republike Hrvatske, predsjednika Vlade, razne hrvatske ministre u Vladi, hrvatske veleposlanike u Sjedinjenim Državama kako i generalne konzule, tako i posjet hrvatskog ministra vanjskih poslova i veleposlanika za Sjedinjene Države.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.