Projektu kravata u Teatro Solís u Montevideu

Projektu kravata u Teatro Solís u Montevideu
Teatro Solís je najstarije privatno kazalište u Južnoj Americi, a smješteno je u centru Montevidea, mjesto je to gdje se, kako kažu lokalci, odvijaju samo najkvalitetniji kulturni događaji. Zahvaljujući Inés Pereyra Rivero, teatro Solís je svoj foyer stavio na raspolaganje Projektu kravata.    
 
 Izložbu smo u međuvremenu obogatili s nekoliko 3D panoa. Prikazali smo video, a uz dvije kravate koje nam je u tehnici papíer maché izradila Nives Čičin Šain, dobili smo i novu umjetničku sliku koju je na temu kravate izradila Elena Rivero Vidovich iz Montevidea. Naime, odlučeno je da ćemo svaki put, kada je to moguće, uključiti lokalne umjetnike. Kako je umjetnica sama izjavila, ideja njene kravate je bila da predstavlja u jednom smislu kontinent, a u drugom jadransku obalu odakle je došao njen predak još u 19. stoljeću. 
 
 
U punom foyeru pred publikom su govorili Inés Pereyra Rivero, Branka Bezić Filipović autorica knjige "Hrvati ujedinjeni kravatom", Nada Pritisanac Matulich nositeljica Projekta kravata, Elena Rivero Vidovich slikarica i Ramón Cuadra Cantera autor korica knjige.
Događaj koji je bio na repertoaru teatra Solís 24. studenog 2023. privukao je veliku pozornost jer bio medijski odlično popraćen. 
 
Dva intervjua sudionika projekta na nacionalnoj televiziji privukla su publiku od kojih neki nisu žalili truda doći i iz susjednih mjesta, a dobili smo i nove kravate, pa zbirka nastavlja rasti. A raste i vidljivost naše drage domovine Hrvatske koju promoviramo po svijetu kroz ovu plemenitu misiju.
 
 
 
 
 
 
  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.