Obilježena deseta godišnjica Večeri bosanskih Hrvata u New Yorku

Večer bosanskih Hrvata u New Yorku

Svečana deseta godišnjica Večeri bosanskih Hrvata obilježena je u subotu, 3. studenoga, u Hrvatskom Središtu na Manhattanu. Već cijelo desetljeće Hrvati iz Bosne i Hercegovine godišnjom svečanom večerom odaju počast i priznanje svojem podrijetlu, tradiciji i kulturi daleko od svog doma i rodne grude.

 

Ovim povodom Hrvati svih generacija se okupljaju, te se uz druženje i delicije napravljene prema domaćoj recepturi prisjećaju doma i tradicije. Ovakva večer već desetu je godinu i način prikupljanja nemale humanitarne pomoći hrvatskim misijama diljem svijeta koje bosanski Hrvati svojim prilozima pomažu. Prethodnih su godina monetarne donacije pomagale Haiti, Zambiju, bosansko-hrvatske misije u nekoliko afričkih zamalja, te različite aktivnosti humanitarnog karaktera na lokalnoj razini. Među već nadaleko poznatim delicijama domaće kuhinje (sarma, pita, pečenje, kolači) našla se i domaća šljivovica. Svečanoj večeri nazočili su i predstavnici hrvatskog konzulata te hrvatski vojni ataše sa suprugom.

 

Ove, kao i svake godine, iz dalekog New Yorka s velikom ljubavi i uz pomoć naših fratara, Fra Nikole Pašalića, Fra Željka Barbarića i časnih sestara, prikupljene donacije našle su put do Afrike, Hrvatske, i Bosne i Hercegovine. Srdačni pozdravi proslijedili su se svima, uz poruku ljubavi, poštovanja i sjećanja na rodnu grudu i dom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.