Uz proslavu 70. obljetnice Aerokluba Međimurje,10.lipnja - Airshow 2018.

Uz  proslavu 70. obljetnice Aerokluba Međimurje,10.lipnja - Airshow 2018.

Nakon uspješno organiziranog prošlogodišnjeg izdanja aeromitinga Čakovec, ove godiine se velikim događanjem na nebu nad Međimurjem obilježavanja 70. obljetnica Aerokluba Međimurje.Pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović zaljubljenike u zrakoplovstvo u u nedjelju, 10. lipnja, u Međimurju očekuje spektakularni aeromiting. Oorganizator je na aerodromu Čakovec/Pribislavec pripremio dinamičan program s početkom u 13 sati, a najavljuju i nevjerojatna imena koja će ove nedjelje letjeti međimurskim nebom.

Najveće iznenađenje za sve posjetitelje biti će nastup engleske akrobatske skupine Team Raven koja će se predstaviti u svojoj formaciji šest zrakoplova Van’s RV i kojoj će ovo biti prvi nastup na hrvatskom nebu. Osim Team-a Raven, očekuje se nastup još tri akrobatske grupe – iz Latvije stižu Baltic Bees sa šest zrakoplova L-39C Albatros, iz Austrije ekipa Flying Bulls koja će se predstaviti s četiri zrakoplova i to dva Fairchild Dornier Alpha Jet-a, Lockheed P-38 Lightning i Vought F4U Corsair. Domaće boje će predstavljatii uvijek atraktivna Krila Oluje sa šest zrakoplova Pilatus PC-9M!  Najave sudionika, direktan prijenos aeromitinga i live snimke iz kabina zrakoplova pilota, posjetitelji će moći pratiti na velikom video zidu. Naravno, sve posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu.

U subotu uz Dan otvorenih vrata razgled zrakoplova i prezentaciija Hrvatskog ratnog zrakoplovstva!

Dan prije aeromitinga u subotu, 9. lipnja, svi zainteresirani pozvani su da  u okviru Dana otvorenih vrata,i razgledaju aerodrom i zrakoplove koji će nastupati idućeg dana, ali i prisustvuju prezentaciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Leti s najboljima–Postani vojni pilot“. Članovi Aerokluba Međimurje pritom će svakome biti na raspolaganju za sva pitanja i stručno vodstvo. Također, u sklopu Dana otvorenih vrata, održat će se modelarska radionica za djecu od 5 do 15 godina, te će imati priliku izrađivati jednostavne modele jedrilica uz stručno vodstvo članova Aerokluba i pomoći njihovih roditelja. Radionica je besplatna za sve sudionike, a izrađene modele djeca će ponijeti kući. Tijekom subote održavat će se i treninzi modelara, koji idući dan nastupaju u programu Airshowa 2018., a u večernjim satima modelari će imati i „night show“ nakon čega slijedi spektakularni koncert grupe Vigor, a čiju će atmosferu od 20 sati podgrijati grupa Profeel.

                                   

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.