Hrvatskoj srebro zlatnog sjaja, nacija slavi, a vrhunac će biti sutra na dočeku

luka modrć

Hrvatska nogometna reprezentacija je druga na svijetu, ali, svi se slažu, zbog igre i borbenosti u finalu iako s rezultatom 4 : 2 za Francusku, srebro je to zlatnoga sjaja.Posebna satisfakcija je i proglašenje hrvatskog kapetana Luke Modrića najboljim igračem Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pratio je i premijer Andrej Plenković s navijačima na Stroosmayerovu trgu u Zagrebu. Slavlja u cijeloj zemlji unatoč početnom šoku još traju, a vrhunac će biti sutra na svečanom dočeku izbornika Zlatka Dalića i njegovih Vatrenih na slavlju na  središnjem gradskom trgu i duž trase na putu iz zagrebačke zračne luke „dr. Franjo Tuđman“. 
Predsjednica  Kolinda Grabar Kitarović pratila je utakmicu iz VIP lože, uz ruskog predsjednika Vladimira Putina i Emmanuela Macrona te Giannia Infantina, predsjednika FIFE. Predsjednica se ranije sastala s ruskim predsjednikom, a zahvalnost na gostoprimstvu poslala mu je i ranije, na putu, iz zrakoplova i to na ruskom jeziku.

Premijer je izjavio:- Iskrene čestitke hrvatskoj reprezentaciji i izborniku Zlatku Daliću. Oni su za mene svjetski prvaci. Bili su sjajni. Francuska je imala sreće u prvom poluvremenu. Kasnije su dali dva krasna gola. Borba je bila velika, ali to je sport. Moglo je otići na našu stranuSrce mi je kao Hrvatska i domovinska i iseljena. Atmosfera na Strossmayerovom trgu je fenomenalna i svi dišu kao jedno. Ljudi su zadovoljni kao i da smo pobijedili. Tako i treba biti. Ovo je za Hrvatsku čudo od uspjeha i moramo biti jako, jako sretni - izjavio je Plenković. 
Odgovarajući na pitanje o sutrašnjem dočeku  naše reprezentacije koji u zračnu luku dolaze oko 14 sati, Premijer je istaknuo da će se svi potruditi da to bude najbolje moguće. 

-Pružili su nam nezaboravno iskustvo. Vjerujem da je ovo snažna poruka za cijelu naciju. Uz znanje, rad, entuzijazam, dobruorganizaciju i vjeru u sebe - jako puno toga se može postići. Nadam se da će biti inspirativni za sve nas s ovim uspjehom, dodao je. 

Zlatku Daliću vesele se i Varaždinci i njegovi Livnjani, koji mu također pripremaju slavlja i srdačne dobrodošlice, a oba grada odosno Županije dočekuju ga kao počasnog građanina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.