Zagreb je pod opsadom navijača Vatrenih koji ovog trenutka zrakoplovom 0U8003 slijeću u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman. Spektakularni prizor i sjajno raspoloženje navijača nešto je nikad viđeno u Zagrebu. S trga se ori navijačka pjesma, čitav je trg u navijačkim kockicama. Radost i pjesma odjekuje.
 Vatrene će na Trgu bana Jelačića dočekati skupina Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice Moja domovina. U vrijeme izvođenja te pjesme, kako je najavljeno, u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona koji se već pripremaju. Tijekom slavlja očekuje se prelet akroskupine "Krila Oluje". 
 Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan", a redatelj Krešo Dolenčić najavio je još neka iznenađenja.
Otvoreni autobus s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira-Zagrebačka ulica-Ulica Savezne Republike Njemačke-Avenija Dubrovnik-Avenija Većeslava Holjevca-Most slobode- Ulica Hrvatske bratske zajednice-Ulica grada Vukovara-Savska cesta-Rooseveltov trg-Trg Republike Hrvatske-Frankopanska ulica-Ilica-Trg bana Josipa Jelačića.
.