Nakon veličanstvenog dočeka u Zagrebu, Varaždinci sutra spremaju doček za izbornika Dalića i ekipu

putin s Vatrenima

Varaždin će u utorak 17. srpnja, s početkom u 18 sati, prirediti službeni doček za Zlatka Dalića, svog Varaždinca, najvećeg hrvatskog trenera i izbornika viceprvaka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji - Hrvatske nogometne reprezentacije. Varaždinci će uz Dalića dočekati i ostale sjevernjake iz hrvatskog stožera, koji su pridonijeli veličanstvenom uspjehu Vatrenih – Marijana Mrmića, Borisa Nemeca, Dražena Ladića i Nderima Redžaja. Mnogi Varaždinci danas su na dočeku Vatrenih u Zagrebu, koji u ovom trenutku već puna tri i pol sata putuju kroz špalir obožavatelja od zračne luke do glavnog zagrebačkog gradskog trga.

Zrakoplov je sletio u 15 sati i 22 minuta u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman. Na ulasku u hrvatski zračni prostor dočekali su ih i do slijetanja u Zagrebu dopratili zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Po izlasku iz aviona dočekao ih je crveni tepih, vodeni topovi iz vatrogasnih vozila i Zagrebačke mažoretkinje.

Iz zrakoplova je prvi izašao najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, kapetan reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji Luka Modrić, a iza njega predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić i svi ostali reprezentativci, koji su se potom ukrcali u otvoreni autobus do Trga bana Jelačića. Tu ih dočekuje više od 100.000 razdraganih Hrvata. Više od 500 domaćih i stranih novinara izvještavaju o nevjerojatom dočeku i razdraganosti Hrvata koja je tolika kao da su osvojili zlato. 

Doček u Varaždinu je predviđen na Kapucinskom trgu. Gradonačelnik Ivan Čehok najavio je na svom Facebook profilu i popularne izvođače, među kojima su Prljavo kazalište, Zaprešić Boysi, klapa Kampanel, Miroslav Škoro, Tony Cetinski...i  u svom stilu zapisao: - I da, sutra ću tražiti od HNS-a da kamp reprezentacije grade u Varaždinu, a ne u Zagrebu! 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.