Općina Cestica predstavila se u atriju Županijske palače bogatim programom

CESTICA ŠPANCIRFEST

Općina Cestica predstavila se jučer u sklopu programa „Županija u malom“ u atriju Županijske palače u Varaždinu. Tako je u organizaciji Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije još jedna općina zasjala i predstavila svoje udruge i OPG-ove, ali i bogati kulturno-umjetnički program.Tako su općinu Cestica predstavili pekarnica „Petra“ iz Babinca, OPG-ovi Kotolenko Slavko, Furjan, Marjan Županić i Horvat Mladen, mljekara „Marina“ i udruga „Vezilje“, a u glazbenom su dijelu nastupili zbor Stellarium KUD-a Općine Cestica i tamburaški sastav Krijesnice koji su oduševili posjetitelje izvedenim tamburaškim skladbama. U ispunjenom atriju Županijske palače posebno je atraktivna bila modna revija starinskog donjeg rubja.

Iznimno zadovoljan bio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

– Zahvaljujući Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije ušli smo u program prezentacije općina i gradova na Špancirfestu. Općina Cestica ima sadržaja i kroz strategiju razvoja turizam, vinarstvo, vinogradarstvo, podrumarstvo, je jedna od bitnijih grana koja će se razvijati na našem području i gdje već nekoliko godina sredstva usmjeravamo prema tome. Kroz projekt vinske ceste „Klampotic“ i Turističke zone Haloze-Zagorje. Općina Cestica je prije osam godina započela s razvojem turizma na našem području i mnoga naša poljoprivredna gospodarstva su se uključila. Kroz ponudu hrane, pića i smještaja na našem području zaživio je turizam. U posljednje vrijeme sve više se nudi smještaj, a kroz projekt izgradnje kampa i autokampa zaokružuje se projekt ponude na području općine Cestica. Prezentacija naše ponude na Špancirfestu sigurno je dobrodošla, a ljudi su imali priliku vidjeti što im nudimo i čvrsto sam uvjeren da će doći k nama da kušaju dobra vina i dobru hranu te da uživaju u cestičkom kraju – rekao je Mirko Korotaj te pritom zahvalio Županiji na uključivanju u projektu.

Oduševljenje nije krila niti predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije, ujedno i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.
– Varaždinska županija prvi se put uključila u Špancirfest. Svih ovih godina prije, ovaj prekrasni prostor atrija Županijske palače nije ispunjen kvalitetnim sadržajima. Mi smo odlučili ove godine to promijeniti. Uz našu promociju buče, što je naša strateška odrednica, odlučili smo predstaviti naše općine i gradove i omogućiti posjetiteljima na Špancirfestu, Varaždinkama i Varaždincima, žiteljima Varaždinske županije, turistima, da ovdje u atriju Županijske palače prošpanciraju našom Županijom. Našim gradovima i općinama. Naravno, imamo 28 gradova i općina u županiji i samo jedan mali broj njih smo mogli ove godine pozvati. Načelnik Korotaj je odmah prihvatio prijedlog i zaista su danas napravili odličnu feštu. Mislim da je ovo jedan od najdinamičnijih i najinteresantnijih, ali i novi i autohtoni, izvorni, program Špancirfesta. Veseli me da imamo ovako velik broj ljudi. Pozivam sve građane i na sljedeća predstavljanja – rekla je Natalija Martinčević.

 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.