Varaždinske Toplice zaključile program Županije u malom

VTOPLICE

Prvi se puta u povijesti  spominje u Ispravi kralja Bele III. 20. kolovoza 1181. godine kao naselje Toplissa, a na kontinuitet korištenja termalne vode upućuje dokument iz 1420. godine. Taj povijesni grad, danas poznat kao Varaždinske Toplice, predstavio je svoju bogatu povijest u atriju Županijske palače kao posljednja točka našeg  španciranja po Varaždinskoj županiji.Posljednji dan predstavljanja gradova i općina, Varaždinske Toplice pripremile su pravu poslasticu za sve posjetitelje atrija Županijske palače. Udruga Biserna dolina u atriju je izradila ali i ispekla štrukle čiji je zamamni miris ispunio cijeli atrij, Udruga Svibovečki zvon bila je zadužena za tradicionalne svibovečke kolače, predstavljanje i izložbu ručnih radova ali i za kuhanje pravog kotlića. 

 

OPG Vitez i OPG Najam ponudili su svoja vina, OPG Gotić egzotićno voće i povrće, umake i sadnice, a za pravi štimung i pjesmu zaduženi su bili KUD Toplice i tamburaški sastav ex Fakini koji su unatoč kiši zabavili sve posjetitelje. U programu predstavljanja nastupili su i Udruga Naši cajti sa svojim rukotvorimana, a sve izlagače i posjetitelje čuvala je Rimska legija Gemina XIIII.Atrij Županijske palače posjetili su i predsjednik HSS-a, gradonačelnik Samobora i saborski zastupnik Krešo Beljak, predsjednik Županijskog HSS-a i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković, potpredsjednika Županijske skupštine Varaždinske županije Zvonimira Sabatija te kolega iz Regionalnog saveza stranke koji su oduševljeni programom u atriju.

Također, atrij je posjetio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je istaknuo.- Jako mi se sviđa program Županije u malom, Špancirfest je urban, no ne smijemo zaboraviti na našu etno priču i moram pohvaliti predsjednicu Turističke zajednice Nataliju Martinčević jer je napravila jako dobar potez s ovim programom. Prezentacija naših općina i gradova je jako bitna jer samo svi zajedno možemo biti prepoznatljivi. Ovakvim manifestacijama skrećemo pozornost i na kontinentalni turizam. Odlično surađujemo s Varaždinskom županijom i spremni smo na zajedničke projekte - izjavio je Kolar.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković posebno je zahvalila Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici na ovom projektu.

- Oduševljena sam idejom i zahvaljujem na prilici za predstavljanje. Kad pogledate sve te naše općine i gradove koji su se za sada predstavili, na jednom tako malom području toliko raznolikosti, od narodnih nošnji, muzike, govora. Moje je razmišljanje da se Špancirfest proširi i na naše gradove, kao i Varaždinske barokne večeri, da u tom velikom projektu predstavimo cijelu našu županiju. Turisti imaju što vidjeti, mogu se samo diviti našim ljepotama. A i mi imamo puno više toga za pokazati nego što je stalo u atrij Županijske palače. To pokazujemo i na našim manifestacijama – Lovrečevo festival, Aquafest – izjavila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Gradonačelnica Toplica u društvu je predsjednice Turističke zajednice Natalije Martinčević, županijskog vijećnika Nenada Koščaka i gradskog vijećnika Varaždinskih Toplica Željka Bedekovića obišla štandove i predstavila sve ljepote Varaždinskih Toplica koje su se jučer predstavile.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.