Međunarodni turnir pionira U-15 „Vlatko Marković“ u Domašincu

MNT DOMAŠINEC

U organizaciji Nogometne škole Dinamo Domašinec i Škole nogometa Zelenko iz Novakovca proteklog je vikenda održan 1. Međunarodni nogometni turnir „Vlatko Marković“ U-15. Na nogometnih terenima u Domašincu i Novakovcu okupile su se ekipe iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske: NK Drava Ptuj, FK Crvena Zvezda Beograd, GNK Dinamo Zagreb, NK Varaždin, NK Slaven Belupo Koprivnica, NK Međimurje, NK Polet Sveti Martin i ŠN Dinamo-Zelenko.Svečanosti otvaranja turnira prisustvovali su viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić te član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik MNS-a Mato Kljajić. Hrvatski nogometni savez bio je glavni pokrovitelj memorijala uz Međimurski nogometni savez i podršku Općina Domašinec i Podturen.

Čast otvaranja turnira pripala je mladoj nogometašici ŠN Dinamo-Zelenko Ani Kovač, a prilikom otvaranja domaćini predsjednik organizacijskog odbora turnira Dragutin Katalenić i predsjednik NK Dinamo Domašinec Josip Đurkin, istaknuli su cilj da ova sportska manifestacija iz godine u godinu napreduje i postane tradicija na kojoj će nastupati najkvalitetnije ekipe iz regije.Otvaranju su prisustvovali i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji su zaželjeli uspješan turnir mladim nogometašima. Željama su se pridružili načelnici Općina Domašinec, Podturen i Dekanovec Mario Tomašek, Perica Hajdarović i Ivan Hajdarović.

Oko 160 nogometaša uzrasta do 15 godina uživalo je u sportskom vikendu u Međimurju, a prvo mjesto osvojila je ekipa NK Varaždina. Uz mlade sportaše, važan dio turnira čine i treneri i suradnici nogometnih škola na čelu s Miroslavom Blažonom i Zvonimirom Ovčarom. Svi oni, uz veliku pomoć roditelja, osigurali su kvalitetne uvjete igranja i dobru organizaciju zbog koje je prvo održavanje turnira uspješno odrađeno.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.