Drugi dan bez novooboljelih u Varaždinskoj županiji

izjave

U Varaždinskoj županiji drugi dan zaredom nemamo zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Ostaje se na 24 zaražene osobe ukupno, a ozdravilo je šest osoba.Na liječenju je 18 osoba i svi su oni dobrog općeg stanja - rekao je načelnik stožera Varaždinske županije Rober Vugrin.

Dosad je testirano 366 osoba, a u samoizolaciji je 2120 osoba. - Što se tiče kršenja samoizolacije, policija je zabilježila dva slučaja kršenja samoizolacije te 11 slučaja kretanja bez valjane propusnice. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije počeo je s testiranjem osoba sa sumnjom na koronavirus na testovima koje uzima Opća bolnica Varaždin, a uzimanje uzoraka započeo je obavljati i Dom zdravlja putem dežurne COVID-19 ambulante. 

Izjave o tome dali su načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj, dr.sc. Sonja Obranić iz Djelatnosti za medicinsku mikrobiologiju  te voditeljica  Djelatnosti za medicinsku mikrobiologiju Iva Koščak, dr.med. i župan Radimir Čačić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.