Zagreb: U Psihijatrijskoj bolnici za djecu pet zaraženih djelatnika

Zagreb: U Psihijatrijskoj bolnici za djecu pet zaraženih djelatnika

U zagrebačkoj Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež na koronavirus su pozitivna pet djelatnika, no niti jedno dijete, rečeno je u petak na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

- Ni jedno od desetero prisutne i testirane djece u bolnici nije pozitivno, na svu sreću. Dakle, 59 osoba u bolnici je testirano i samo imamo pet bolesnika: tri kuharice, jedna medicinska sestra i jedan liječnik psihijatar, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Izvijestio je da je u Zagrebu evidentirano 12 novih bolesnika pozitivnih na koronavirus, odnosno tijekom jučerašnjeg dana broj zaraženih u Zagrebu je porastao s 370 na 382. Kazao je i da je kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošao 71 bolesnik, četvero je išlo u samoizolaciju, a 20 na testiranje.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić izvijestila je da su tijekom jučerašnjeg dana testirali 222 uzorka, od čega je detektirano 10 pozitivnih. Rekla je i da je novih 25 osoba stavljeno u mjere izolacije.

- Promatrajući ove podatke možemo zamijetiti blagi pad na osnovu dnevnog praćenja pozitivnih na Covid-19 što svakako ohrabruje i daje prostora optimizmu, ali svakako moramo biti i dalje oprezni jer ovi podaci nas zapravo obvezuju i dalje na disciplinirano i na striktno ponašanje, poštivanje svih preporuka i propisanih mjera. Apeliram na sve građane da se i dalje ponašaju odgovorno i poštivaju sve propisane mjere, poručila je Šikić.

Prekršaji samoizolacije, zabrane rada i društvenih okupljanja

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić rekao je da je u posljednja 24 sata evidentirano četiri prekršaja samoizolacije. Također, u Novom Zagrebu je evidentirano jedno kršenje mjere zabrane rada te jedno kršenje mjere ograničenja društvenih okupljanja. Radi se o frizerskom salonu te jednoj ekipi od osam osoba koja je igrala nogomet na nogometnom igralištu kao da je stanje normalno.

Rašić je rekao i da je zagrebačka policija tijekom posljednja 24 sata evidentirala 52 osobe koje nisu imale propisanu propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka.

Izvijestio je da u Policijskoj upravi zagrebačkoj imaju 11 policijskih službenika pozitivnih na koronavirus te 57 policijskih službenika koji su u samoizolaciji.

Rekao je da je na području PUZ-a od 22. ožujka, od potresa, do danas evidentirano 16 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, od čega je devet izvršeno, a sedam je ostalo u pokušaju. Istaknuo je da na području centra nije evidentirano niti jedno takvo kazneno djelo, a što govori da je stanje sigurnosti zadovoljavajuće i dobro.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/602642/zagreb-u-psihijatrijskoj-bolnici-za-djecu-pet-zarazenih-djelatnika

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.