U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji bez novooboljelih, ozdravilo je ukupno 30 osoba

vugrin

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusomUkupan broj do sada oboljelih time je ostao nepromijenjen na 45, a ozdravilo je ukupno 30 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 13 osoba, a dvije osobe s tog područja liječe se u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.Na ime osoba oboljelih posljednjih dana, epidemiološkom obradom mapirano je dodatnih 36 kontakata, čime trenutno imamo 82 kontakata oboljelih kojima je određena preventivna mjera samoizolacije i koji su pod aktivnim zdravstvenim nadzorom. 

Samo u protekla 24 sata uzeti su brisevi novih 66 osoba. Brisevi se i dalje uzimaju na dvije posebno pripremljene lokacije i to ispred zgrade interne u krugu Opće bolnice Varaždin te posljednjih 15 dana i u krugu Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu. Ukupno je testirano 1150 osoba.

- Upozoravamo i na promjenu radnog vremena dežurne COVID-19-ambulante u Domu zdravlja u Varaždinu koja više ne dežura 24 sata nego sada radi od 8-20 sati.U mjeri samoizolacije još uvijek je preko 1100 osoba no veseli činjenica da u posljednja 24 sata od strane PU varaždinske nije zabilježeno nijedno kršenje te mjere. Jučer je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu, a koje će se primjenjivati od 27. travnja. Sastavni dio tih Odluka su i opće protuepidemijske mjere i posebne preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sve one imaju za cilj spriječiti širenje infekcije, a mi možemo samo redovito naglašavati da učinkovitost tih mjera ovisi isključivo o tome primjenjuju li se iste u potpunosti i dosljedno. Odgovornost je sada na svima nama! – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Sve odluke i protuepidemijske mjere dostupne su javnosti putem službenih stranica Ravnateljstva civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.