U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije evidentiran niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

29. ztravnja - graf covid 19 vž

U Varaždinskoj županiji, 29. travnja do 12.30 sati priopćeno je da u posljednja 24 sata nije evidentiran niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagreb trenutno se liječe tri osobe s našeg područja.  Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

 U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, a time ukupno do sada 1296  osoba. U mjeri samoizolacije i dalje se nalazi preko 1400 osoba, a od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježena su 2 slučaja kršenja mjere samoizolacije i 46 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice. 

Kako je pred nama produženi vikend, želimo ispred županijskog stožera ponovno upozoriti sve građane da samo kroz postepenu relaksaciju mjera dajemo sebi mogućnost staviti pod kontrolu moguće nove slučaje pojave zaraze. Ukoliko se stoga u velikom broju uputimo prema popularnim izletištima, teško će se tamo moći osigurati potrebna socijalna distanca čime i sami sebe nepotrebno izlažete potencijalnoj ugrozi. 

S obzirom da je upravo i Trakošćan jedna od takvih popularnih destinacija, naglašavamo da su i perivoj i park šuma s jezerom zatvoreni za samostalan posjet sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima do 04. svibnja 2020. godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.