Do 9. rujna možemo dati glas hrvatskim markama s motivom Majstorske ceste

Do 9. rujna možemo dati glas hrvatskim markama s motivom Majstorske ceste

PostEurop, udruga europskih javnih poštanskih operatora, povodom Dana Europe tradicionalno otvara natjecanje za izbor najljepše poštanske marke iz serije „Europa“. Natjecanje se održava od 1956. godine u cilju promicanja suradnje, zajedništva i kulture europskih zemalja.

Tema ovogodišnjeg natjecanje su stare poštanske rute, a Hrvatska pošta izdala je dvije poštanske marke s motivom Majstorske ceste – prve suvremene prometnice i poštanske rute koja je povezala kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom.Autorica maraka koje prikazuju  kapelu sv. Frane na Velebitu na tzv. Majstorskoj cesti je zagrebačka dizajnerica Alenka Lalić.

Glasati za najljepšu marku iz serije „Europa“ možete na mrežnoj stranici http://www.posteurop.org/europa2020do 9. rujna 2020.Pobjednička marka bit će proglašena na PostEuropovu plenarnom zasjedanju koje će se održati u listopadu ove godine u Dublinu.

Pozivamo vas da svoj glas date hrvatskim poštanskim markama.

Prigodne poštanske marke iz serije „Europa“ u optjecaju su od petka, 8. svibnja, a možete ih kupiti u poštanskim uredima ili u internetskoj trgovini Hrvatske pošte www.epostshop.hr.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.