Koronavirus: Nema novih oboljelih, povratak publike na sportskim natjecanjima

beroš

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da nema novih oboljelih, umrle su još dvije osobe u KBC-u Split, a od 15. lipnja moguće je održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja."Broj novooboljelih u Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je nula, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247", priopćili su iz Stožera.

Navode da je u zadnja 24 sata testirano 249 ljudi, a na bolničkom liječenju je ukupno 6 osoba. Ukupan broj ozdravljenih od zaraze koronavirusom je 2130, što je dvoje novih.Preminule su još dvije osobe ženskog spola u Kliničkom bolničkom centru u Splitu.

Obje su rođene 1941. godine i bile su na respiratoru.Stožer je izmijenio odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme epidemije.Time se od 15. lipnja, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja."Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima", poručio je Stožer.

Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.