Stigao prvi brod zaštitne opreme za institucije koje rade na suzbijanju epidemije koronavirusa

Stigao brod zaštitne opreme

U riječku luku stigao je jučer brod iz Kine kojim je dopremljena zaštitna oprema potrebna nadležnim institucijama u nastavku napora na suzbijanju epidemije koronavirusa. Radi se o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe koja je početkom travnja kupljena od kompanija MEHECO i Sinopharm.

Spomenute nabave u potpunosti su financirane sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura..Na brodu MSC Genova nalazi se oko 214 tona naočala i zaštitnih odijela, ukupne vrijednosti oko 10,8 milijuna dolara. Na brodu se nalazi i manja količina maski, zaštitnih odijela i naočala koje su Hrvatskoj donirali Ministarstvo javne sigurnosti NR Kine, Zaklada Alibaba i Zaklada Jack Ma.

Tijekom idućih dana oprema će biti dopremljena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite te dalje distribuirana krajnjim korisnicima prema operativnim procjenama Stožera civilne zaštite.
Time se osigurava nastavak kontinuirane opskrbe svih institucija angažiranih u suzbijanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.