Aktualno stanje vezano uz koronavirus u Varaždinskoj županiji na dan 6.srpnja

obv

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina koja ne pokazuje nikakve simptome, a radi se o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe, također s područja Varaždinske županije. S obzirom da se radi o asimptomatskoj osobi, ona neće biti hospitalizirana nego će biti izolirana kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa Opće bolnice Varaždin. 

Nakon što su mapirani svi kontakti zaraženih osoba, pod mjerom samoizolacije u Varaždinskoj županiji trenutno vodimo ukupno 26 osoba. Provjere poštivanja mjere provode se kontinuirano od strane službenika Policijske uprave Varaždinske. Ako gledamo samo aktivne slučajeve, u Varaždinskoj županiji ukupno sada vodimo 3 osobe zaražene koronavirusom, a dodatno nam se pripisuju još 3 zaražene osobe koje nisu testirane u Varaždinu i ovdje se zdravstveno ne prate te se vode samo statistički. 

„U Varaždinskoj županiji i dalje, s obzirom da u posljednja dva mjeseca bilježimo svega tri novozaražene osobe, možemo konstatirati da imamo izrazito dobru epidemiološku situaciju. Kao što smo jučer najavili, s današnjim danom ponovno je započeo rad COVID-19 ambulante iz razloga uzimanja briseva za testiranje, a za početak će raditi samo dva puta tjedno i to ponedjeljkom i četvrtkom od 17 do 19 sati. Upućivanje na testiranje ide kao i do sada preko odabranog liječnika obiteljske medicine.“, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.