Koronavirus posljednji podaci - najviše novooboljelih u Zagrebu

Koronavirus posljednji podaci - najviše novooboljelih u Zagrebu

Prema podacima  Stožwera u posljednja 24 sata zabilježeno je 508 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2818. Među njima je 384 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Preminulo je 7 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 20440 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 324 preminulo, ukupno se oporavilo 17298 osoba od toga 345 u posljednja 24 sata.  U samoizolaciji je trenutno 14363 osoba.  
Do danas je ukupno testirano 358 515 osoba, od toga 4989 u posljednja 24 sata.

Kronologiju prenosimo s HRT-a: https://vijesti.hrt.hr/664558/koronavirus-najnovije-vijesti-3

 
➡️ COVID-19: 486 novoboljelih, novi rekord u Zagrebu
Najnovije vijesti o pandemiji bolesti COVID-19 pratite na ➡️ www.hrt.hr/koronavirus

● Više stotina mladih svake se noći sa subote na nedjelju okupi na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske ispred Hrvatskoga narodnog kazališta. Mladi se zabavljaju uz alkoholna pića iz obližnjih trgovina i glasnu glazbu. Zabava počne nakon ponoći kad se kafići zbog epidemioloških mjera uglavnom zatvaraju. Stanari okolnih zgrada četo traže policijsku intervenciju zbog buke, a kad zabava rano ujutro  prestane, radnici gradske čistoće počiste ostavljeno smeće. Opširnije

Podaci županijskih stožera civilne zaštite

● 
Na području Zagrebačke županije od jučer je registrirano 25 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a samoizolacija je propisana za još 81 osobu. Od početka pandemije do nedjelje na području Zagrebačke županije evidentirano je 1055 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 618 osoba, a 19 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 418 slučajeva. Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su djeca i odgajatelji dviju vrtićkih skupina jednog dječjeg vrtića u Velikoj Gorici, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

● Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a osam osoba je izliječeno. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se jedanaest osoba, a jedna osoba je na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 512 osoba, a u protekla 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere  ukupno 84. od početka pandemije. Od početka pandemije analizirano je ukupno 15 985 uzoraka.

● U Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata testirano je ukupno 298 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus. Na liječenju u KBC Osijek trenutno je 30 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru. Na žalost, u zadnja 24 sata preminule su tri osobe koje su bile hospitalizirane u KBC-u; muškarac iz Kozarca (rođen 1951. godine), zatim žena iz Vuke (rođena 1936. godine) te žena iz Osijeka (rođena 1939. godine). Uz posljedice izazvane SARS-CoV-2 virusom, svi su imali i druga teža oboljenja.

● U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednjih 24 sata zabilježeno je 27 novooboljelih, objavio je NZJZ Splitsko-dalmatinske županije. Ukupno se 1395 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 31 osoba, dok su dvije osobe na respiratoru.

● U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. 19 novih slučajeva zaraze vezano je uz jedan privatni dom za starije osobe u Bjelovaru u kojemu je već ranije potvrđena zaraza koronavirusom. Od 19 novih slučajeva u domu za starije zaraženo je 16 korisnika i 3 zaposlenika doma. Od ostale tri novozaražene osobe u našoj županiji 2 su s područja grada Bjelovara, a 1 s područja općine Končanica. 

● Na području Zadarske županije 3 su novooboljele osobe od koronavirusa i to sa područja Grada Zadra te općina Posedarje i Novigrad. Tijekom jučerašnjeg dana testirano  je 193 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 289 osoba. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika oboljelih od COVID-a 19 i nitko nije na respiratoru, a u  Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru liječi se 5 pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenja mjere samoizolacije.

● U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su  32 nove pozitivne osobe na COVID-19. Preminulih osoba nema. Od  početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1073,  od kojih je 888 osoba izliječeno, a ukupno je 18  preminulih osoba. Trenutno je u županiji  18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 873 osobe.  Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 46 radnika.

● Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o dvije osobe s križevačkog te jednoj osobi s đurđevačkog područja. Aktivno  je 49 slučaja,  dvije osobe su oporavljene od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 273  slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 139  osoba.

● Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata na području Županije pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 11 osoba, dok su 24 osobe ozdravile. U ovome trenutku na području  PGŽ-a 109 je aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti, a obrađeno je 450 uzoraka.

● U Gradu Zagrebu je od jučer evidentiran 201 novi slučaj zaraze, potvrdila je za portal HRT-a Jelena Jonke Badić, voditeljica Odjela za nastavu, publicistiku i informiranje  NZJZ "Dr. Andrija Štampar". Za 356 osoba izrečena je mjera samoizolacije. Opširnije

● U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je osamnaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Petrinje i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

● Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 145 uzoraka briseva (107 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđen jedan pozitivan. Radi se o uvezenom slučaju, osobi koja je boravila i vratila se iz Ruske Federacije. Epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 192 osobe, javlja lokalni stožer.

● U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Šest zaraženih osoba ima prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Oriovac. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 674, dok je broj aktivnih slučajeva 28, hospitalizirano je 7 osoba, od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 278 osoba.

Pandemija bolesti Covid-19 u svijetu

● Indija je postala druga zemlja nakon SAD-a koja je zabilježila više od sedam milijuna slučajeva covida-19 u nedjelju dok se pandemija nastavlja rapidno širiti u toj južnoazijskoj državi. Opširnije

● Irska i Francuska u subotu su zabilježile rekordan broj novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u Velikoj Britaniji oko 1500 novih slučajeva više u odnosu na petak. Opširnije

● Britanski mediji pišu kako bi oksfordsko cjepivo, čije je ispitivanje nedavno nakratko bilo zaustavljeno zbog popratnih pojava, do kraja godine moglo dobiti privremeno odobrenje. U gotovo svim europskim zemljama znatno raste broj novozaraženih koronavirusom, a mnoge zemlje ponovno uvode ograničenja za putovanja, čak i unutar svojih granica, za područja koja su rizična.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.