U Hrvatskoj u posljednjih 24 sata ponovno rekordni broj novozaraženih virusom SARS-CoV-2

U Hrvatskoj u posljednjih 24 sata ponovno rekordni broj novozaraženih virusom SARS-CoV-2

Prema podacima Nacionalnog stožera CZ  u proteklih 24 sata u Hrvatskoj je 1.563 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 7.380. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru 46 pacijenata. U proteklih 24 sata testirano je 6.874 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno je 29.850 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 1.563 u protekla 24 sata, a 22.064 osobe su se oporavile, od toga 629 u proteklih 24 sata. 
U proteklih 24 sata preminulo je 13 osoba, a dosad 406 osoba. Do danas je ukupno testirano 421.648 osoba, od toga 6.874 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 25.620 osoba. Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dostupne su na poveznici.  

U posljednja 24 sata zabilježena su 1563 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7380. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 46 pacijenta. Preminulo je 13 osoba.  

- Nije dobro, jako je loše. Imamo 705 novodijagnosticiranih, brojke su jako porasle. Kad smo upozoravali nismo slušali i sad nam sve to skupa dolazi na naplatu. Djelatnici padaju s nogu, epidemiolozi su noćas do 2 sata lovili kontakte, nisu stigli sve obraditi. Jučer smo obavili preko 1900 testiranja. Više od toga ne možemo. Danas ćemo vidjeti da nam se pomogne, trebaju nam liječnici kao kruh svagdašnji, rekao je Šostar za Radio Sljeme.Jučer je zabilježen dosad najveći broj novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj - 1424, a umrlo je 11 osoba. Aktivno je 6459 slučajeva. Na bolničkom su liječenju 622 pacijenta, a 38 ih je na respiratoru. Najviše je novih slučajeva u Zagrebu 337. Među njima su i korisnici domova za starije i nemoćne. 

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ U Zagrebu zaraza ušla u više domova za starije osobe    
➡️ 
Novozaraženih 1424, preminulo 11 osoba   
➡️ 
Nova lokacija za testiranje - na Zagrebačkom Velesajmu   

 

Izvješća županijskih stožera:


• 
Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno pet novih slučaja bolesti COVID-19, a 12 osoba je oporavljeno. Trenutno je aktivno 100 slučajeva  bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 31 osoba.
Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 377 slučajeva bolesti COVID-19.

• U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su 73 nova slučaja zaraze koronavirusom.

• Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 295 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 41 pozitivna osoba s područja županije.

• Od 21. listopada u 14 sati evidentirane su 86 nove osobe s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivne na koronavirus.

• Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (9 osoba iz Vukovara, 8 iz Županje, 7 iz Ivankova, 5 iz Vinkovaca, 3 iz Tovarnika, 2 iz Novih Jankovaca, 2 iz Retkovaca, 1 iz Borova Sela, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Cerne, 1 iz Đeletovaca, 1 iz Gunje, 1 iz Komletinaca, 1 iz Lovasa, 1 iz Markušice, 1 iz Nuštra, 1 iz Petrovaca, 1 iz Sotina, 1 iz Strošinaca i 1 iz Vođinaca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1390, od kojih je 1110 osoba izliječeno, a ukupno je 19 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 23 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

• Sisačko-moslavačkoj županiji je 57 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o 27 osoba s područja grada Siska, 17 osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja grada Popovače, tri osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Gline, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica te jednoj osobi s područja općine Dvor.

Koronavirus u Hrvatskoj:

• 
Ministar zdravstva Vili Beroš održao je i sastanak s ravnateljima najvećih zavoda za javno zdravstvo. Uz prethodno dogovoreno zapošljavanje oko 100 zdravstvenih radnika, uglavnog epidemiologa, sada je najavljeno i raspisivanje natječaja za specijalizante raznih struka. Opširnije

• Stanje još nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" gostujući u središnjem Dnevniku. 

- Imamo kontinuirani porast novozaraženih, rekao je te dodao da sada plaćamo danak slobodnog ponašanja i nepridržavanja mjera od prije 10-20 dana. Istaknuo je i da se u samoizolaciji nalazi 8.220 osoba. Opširnije

• Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović ponovio je danas ono što je rekao i jučer, a to je da se ne razmišlja o uvođenju policijskog sata. Opširnije 

Koronavirus u Europi:

• Francuska je prešla milijun zaraženih osoba koronavirusom. Španjolska je također prešla broj od milijun zaraženih koronavirusom, pa su te dvije zemlje daleko ispred svih drugih zemlja EU-a po broju inficiranih. Opširnije

•  Policijski sat od 21 do 6 ujutro na snazi je u susjednoj Sloveniji, koja bilježi rekorde u broju novozaraženih - jučer 1503. Tijekom jednomjesečnog izvanrednog stanja zabranjeno je kretanje među regijama najpogođenijim pandemijom i sva javna okupljanja. Vlada poziva sve koji to mogu neka ostanu kod kuće. Opširnije

Koronavirus u svijetu:

● 
Bosni i Hercegovini zadnjih dana broj novozaraženih koronavirusom je u stalnom porastu. Izuzetno teška je situacija u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj potvrdio je za HRT pomoćnik ravnatelja bolnice Goran Pejaković. Opširnije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.