BizHack Startup Caffe: Kako financirati svoju poslovnu priliku

BizHack Startup Caffe: Kako financirati svoju poslovnu priliku

Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenoga organizira BizHack Startup Caffe. Radi se o ciklusu pet online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata. Tema četvrtoga po redu webinara je Financiranje poslovne prilike, a održat će se 4. studenog s početkom u 17 sati.

Potraga za kapitalom je izazovan zadatak za vlasnike startup kompanija. Poduzetnici početnici nemaju povijest poslovanja ni poslovne rezultate kojima bi potkrijepili svoje poslovne planove te im je pristup izvorima financiranja ograničen. Isto tako, vrlo važan aspekt financiranja je i odabir prikladnoga financiranja poslovne prilike. Budući da odluka o financiranju ima dugoročan utjecaj na poslovanje poduzetnika, potrebno je mudro proučiti sve prednosti, ali i nedostatke svake mogućnosti. Modeli financiranja startup kompanija najčešće uključuju grupno financiranje (crowdfunding), bootstraping, investicijske anđele i fondove rizičnog kapitala.

U prvom dijelu programa direktor tvrtke Alcina Saša Ivan Vrdoljak održat će predavanje na temu Financiranje poslovne prilike. Zatim slijedi panel rasprava u kojoj će sudjelovati Domagoj Boljar, suosnivač Miret startupa, Saša Ivan Vrdoljak, direktor tvrtke Alcina, Marin Bek, suosnivač i direktor Ascalie, Vedran Blagus, Investment Manager u regionalnom VC fondu South Central Ventures i  Mirna Marović, direktorica u VentureXchange te predsjednica Hrvatska Private Equity i Venture Capital Asocijacija (CVCA).

Sudjelovanje na događaju je besplatno i otvoreno za prijave sudionika iz cijele Hrvatske. Održat će se na platformi Zoom na hrvatskom jeziku. Potrebna je prethodna prijava putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/bizhackscprijava. Više informacija o ciklusu online susreta dostupno je OVDJE.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.