Danas porast broja novozaraženih i u Međimurskoj županiji

Danas porast broja novozaraženih i u Međimurskoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 335 osoba od čega je evidentirano 149 pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji. Dodatno se toj brojci pribrajaju 32 pozitivna nalaza uzetih drugdje, pa je statistička brojka pozitivnih osoba za proteklih 24 sata 181 pozitivan uzorak. U proteklih 24 sata ozdravila je 61 osoba. Do sada je ukupno uzeto  13 336 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata je otpušteno sedam pacijenta, primljeno je novih deset pacijenata te su, u ovom trenutku, hospitalizirana 45 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih se 5 pacijenata nalazi na respiratoru. U zdravstvenom sustavu na korona virus su pozitivna 2 liječnika i 13 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 11 medicinskih sestara. Iskoristivost bolničkih kreveta za pozitivne COVID pacijente je 75%. U odnosu na Republiku Hrvatsku, udio pozitivnih osoba na virus COVID 19 za protekla 24 sata u Međimurskoj županiji je 5,38% što je manje nego proteklih dana, 4,28% pacijenata je na bolničkom liječenju, 6,09% pacijenata na respiratoru, a preminulih je 0,5%. 7-dnevna i 14-dnevna incidencija broja oboljelih na 100 000 stanovnika je visoka i približava se brojkama koje imaju države u okruženju.

Stožer Civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane obavezno nošenje maski na mjestima gdje se okuplja više ljudi, kao i obavezno korištenje maski na grobljima u narednim danima. S obzirom da narednih nekoliko dana neće biti nastave, posebno se apelira na disciplinu učenika.Zavod za javno zdravstvo upozorava kako unatoč svim naporima zdravstvene i drugih suradnih struka u kontroli epidemije, trenutačna epidemiološka situacija u Međimurju nije povoljna. Broj osoba zaraženim virusom COVID 19, te incidencija posljednjih 14 dana, uz sve druge čimbenike u širenju zaraze, ukazuju na njegovo širenje.Stoga se apelira na savjesno pridržavanje uputa za prevenciju i sprečavanje širenja ove bolesti. Svatko od nas svojim odgovornim ponašanjem može doprinijeti smanjivanju širenja ovog virusa, koji je za neke naše stanovnike iznimno opasan s mogućim najtežim posljedicama po njihovo zdravlje i život.

Uz dobro poznate mjere nošenja maske, fizičke distance te redovite higijene ruku pozivamo sve  stanovnike Međimurja na suradnju, solidarnost i odgovornost.  Bez zajedničkog djelovanja u kontroli virusa, nećemo moći obuzdati epidemiju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.