Aktualna situacija oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji

Aktualna situacija oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 251 novi slučaj zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 617 uzoraka. Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1736 novih slučajeva, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je i dalje iznad vrijednosti 1000. Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 51%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 41 posto. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 211 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 65 na odjelu infektologije, a 15 na ostalim odjelima u Varaždinu, 17 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 16 na respiratoru, 64 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu. Preminulo je 7 osoba pozitivnih na COVID-19, što nažalost broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećava na 80. Ukupno su do sada od početka ožujka evidentirane 83 preminule osobe pozitivne na COVID-19. S kućnog liječenja otpušteno je 187 osoba.

U bolničkom sustavu Opće bolnice Varaždin trenutno je pozitivno 84 djelatnika, dok je 20 djelatnika u mjeri samoizolacije. Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih na području Varaždinske županije dostigao brojku 7320. Aktivnih je 2320, a na liječenju kod kuće nalazi se 2109 osoba.  

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije od početka ovoga tjedna nudi i mogućnost komercijalnog testiranja putem brzih antigenskih testova. O tome je Zavod već obavijestio i gospodarstvenike putem Hrvatske gospodarske komore, a usluga je dostupna svim građanima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.