Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 29. siječnja

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 29. siječnja

 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 119 osoba od čega je evidentirano 23 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 271. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 37 471 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. 

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 1 pozitivnom slučaju. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod 3 osobe, dok je iz drugih županija prijavljen jedan pozitivni slučaj osobe s prebivalištem na području Međimurja.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 49 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, a otpušteno je 7 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 3 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. 

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.