Danas u RH 72 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Danas u RH 72 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata zabilježeno 72 novozaraženih virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2111. Među njima su 792 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata. Preminulo je 20 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 240017 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5449 preminulo, ukupno se oporavilo 232 457 osoba od toga 312 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 11 267 osoba. Do danas je ukupno testirano 1 306 694 osobe, od toga 2 242 u posljednja 24 sata. .

Prenosimo kronologiju HRT-a:https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/u-zagrebu-pocinje-cijepljenje-opce-populacije-778149

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak naveo je kako je zabilježen vrlo blagi porast u odnosu na prethodne tjedne.
- U ovom trenutku imamo 2 posto više nego tjedan dana prije. Ovaj tjedan je bilo 2292 novooboljela, a prošli tjedan je bilo 2252, rekao je Capak.
Capak je naveo da je Hrvatska po 14-dnevnoj stopi incidencije od 111 na trećem mjestu u Europskoj uniji - nižu imaju samo Danska i Finska, 101 i 97. Najvišu ima Češka - 1109,7.
- Ukupna kumulativna stopa smrtnosti na milijun stanovnika je u ovom trenutku 1331,9 za Hrvatsku i po tome smo na 19. mjestu od 27 zemalja EU-a, dodao je.er civilne zaštite: 2 posto više novooboljelih nego tjedan prije

U Zagrebu počinje cijepljenje opće populacije. Prvi su na redu stariji od 65 godina te kronični bolesnici. Građane će cijepiti 400-tinjak liječničkih timova obiteljske medicine. Moći će se cijepiti i na nekom od za to predviđenih 19 punktova u gradu.Objavljeni su rezultati serološkog istraživanja Specijalne bolnice "Sveta Katarina" i laboratorija tvrtke Genos uz potporu tvrtke Euro-im-mun. Provedeno je na oko tisuću osoba iz Zagreba. Pokazalo se da je svaka treća osoba bila u kontaktu s koronavirusom, a svaka četvrta osoba razvila je antitijela. U istraživanju je sudjelovao Dragan Primorac. U Dnevniku je odgovorio na kritike Ivice Đikića koji je doveo u pitanje i metodologiju i rezultate. 
Podaci županijskih stožera:
●  U Karlovačkoj županiji u nedjelju nije bilo testiranja na covid-19 pa nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze, a u posljednja 24 nije bilo ni umrlih od te bolesti.
● Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 4 nove osobe pozitivne na koronavirus. Preminule su 2 osobe.
● U posljednja 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 13 novooboljelih osoba od koronavirusa.


● U Međimurskoj županiji u posljednja 24 sata utvrđena su 3 nova slučaja koronavirusa.
● Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio o troje novooboljelih od koronavirusa i jednom smrtnom slučaju.
● Novoboljelih od COVID-19 infekcije u Šibensko-kninskoj županiji danas nema. Preminule su dvije osobe.
● U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata 7 je osoba pozitivno na koronavirus, a u bolnici su umrla dva muškarca.
● Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata 3 osobe su pozitivne na virus SARS-CoV-2. Umrla je jedna osoba.

●  U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije je 13 novopozitivnih osoba na koronavirus. Preminule su dvije osobe u dobi od 71 i 85 godina.
●  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom.
●  U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 8 novozaraženih koronavirusom.

●  S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba.
● U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. 
● U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19.

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.
●  Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji potvrđene su 3 novozaražene osobe koronavirusom.
● U Zadarskoj županiji 7 je novozaraženih.
● U Koprivničko-križevačkoj županiji 1 je novi slučaj zaraze.
● U Požeško-slavonskoj županiji 1 je novi slučaj.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.