Nastavak cijepljenja u Međimurskoj županiji, cijepilo se 1 500 osoba

cijepljenje u Međimurskoj županiji

Danas je nastavljeno cijepljenje u Međimurskoj županiji, cijepljeno je novih 1500 osoba.  Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 128 osoba od čega je evidentirano 8 pozitivnih osoba na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji, što je 6,25 % pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 6 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 111. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41 591 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 38 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, a otpuštena su 2 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 2 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Tijekom subote je na području Međimurske županije provedena druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroničnim bolestima. Cijepljenje se odvija na 3 punkta, u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, a cijepilo se 1 500 osoba. Prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Marine Payerl Pal i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonje Tošić Grlač, u Čakovcu se cijepilo 680 osoba, a u Prelogu i Murskom Središću po 410 osoba. U organizaciji cijepljenja sudjeluje 90 osoba, a u logističkoj i organizacijskoj pomoći uključeni su djelatnici Crvenog križa, Policijske uprave Međimurske, srednjih škola, liječnici obiteljske medicine, medicinske sestre i tehničari te članovi DVD-a.  

S današnjim obavljenim cijepljenjem u Međimurju je cijepljeno oko 7 000 osoba, a nuspojave do sada nisu zabilježene. U internetsku platformu za cijepljenje s današnjim danom je upisano 18 249 osoba.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.