Umro Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba

Bandić na izložbi

- U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić. 
Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru", priopćeno je iz Grada Zagreba. 

Bandiću je navodno pozlilo oko ponoći. Hitna pomoć pokušala mu je pomoći, ali neuspješno. Prebačen je u bolnicu gdje su ga još jednom pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli te su konstatirali da je preminuo od posljedica srčanog udara.  Zasad nema službenih informacija ravnatelja bolnice ili liječnika. Zagrebački gradonačelnik imao je niz zdravstvenih problema, a u utorak je trebao ići na operaciju glasnica.

Vijest o smrti gradonačelnika Bandića odjeknula je javnim prostorom. Otišao je jedan od najkontroverznijih gradonačelnika i političara u suvremenoj Hrvatskoj.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.