Pokopan Milan Bandić, ispratilo ga mnoštvo Zagrepčana

Pokopan Milan Bandić, ispratilo ga mnoštvo Zagrepčana

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održan je u srijedu na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u 12 sati. Na sprovodu je bilo više od tisuću ljudi.

Pred mrtvačnicom Bandićev lijes izložen je nešto nakon 10 sati, kada su mu građani odavali počast. Sprovod je počeo oko 12 sati, a sam ukop gradonačelnika bio je u 13 sati.

Gospodin Milan  Bandić iznenada je preminuo sa subote na nedjelju u 66. godini života. Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputio je prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić i vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

– Njegov odlazak je veliki gubitak za Zagreb, Hrvatsku i Hercegovinu. Njegovim odlaskom veliki broj ljudi je izabrao prijatelja – rekao je Ljubo Jurčić

– Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama – dodala je Pavičić Vukičević.

Vjerski obred predvodio je svećenik mons. Zlatko Koren. Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu su prisustvovali i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

 Sabor odao počast Milanu Bandiću, za zastupnika je biran pet puta

 Hrvatski sabor u srijedu je minutom šutnje odao počast umrlom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je u svojoj bogatoj političkoj karijeri pet puta bio biran za saborskog zastupnika.

Bandić je za zastupnika u Hrvatskom saboru biran 2000., 2003., 2008., 2015. i 2016., podsjetio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je Bandićevoj obitelji, prijateljima i suradnicima izrazio iskrenu sućut.

“Iza Bandića ostaje bogata politička karijera, pamtit ćemo ga po velikoj radnoj energiji, političkoj strasti i ljubavi koju je imao prema Zagrebu zbog koje su ga građani šest puta birali za gradonačelnika”, kazao je Jandroković i pozvao zastupnike da mu minutom šutnje odaju počast

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.