U Hrvatskoj je trend porasta broja pozitivnih na koronavius, u proteklih 24 sata utvrđeno 777 novozaraženih

U Hrvatskoj je trend porasta broja pozitivnih na koronavius, u proteklih 24 sata utvrđeno 777 novozaraženih

U Hrvatskoj je trend porasta oboljelih od koronavirusa, a u protekla 24 sata utvrđeno je 777 novih slučajeva koronavirusa, Zbog rasta broja zaraženih broj aktivnih slučajeva u tjedan dana porastao je za 19 posto i broj hospitaliziranih za 18 posto, izvijestio je na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

"Svatko od nas utječe na daljnji razvoj situacije vlastitim primjerom i ponašanjem, stoga je trend daljnjih porasta broja oboljelih moguće izbjeći", rekao je Beroš na sjednici Vlade i pozvao na oprez kako se ne bi poništio dosadašnji napredak u suzbijanju bolesti, osobito zbog situacije u zemljama u okruženju.  "U Hrvatsku  je ukupno dosad stiglo 408,270 doza cjepiva protiv covida-19. Aplicirane su 288.982 doze, nešto više od 158.000 građana primilo je jednu dozu, a više od 65.000 dvije doze cjepiva.Do kraja ožujka očekujemo dodatnih 335.106 doza cjepiva, te ćemo u ovom valu isporuke do kraja ožujka zaprimiti 743.376 doza cjepiva", rekao je Beroš te naglasio da su preliminarni rezultati serološkog istraživanja HZJZ-a na 1400 uzoraka ukazali na 25 do 26 posto pozitivnih nalaza, što ukazuje na udio građana koji su bili u kontaktu s virusom. Po završetku testa neutralizacije, koji je još u izradi, znat će se koliko je njih imuno na covid-19.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je u nadzoru poslovnih subjekata i javnih okupljanja utvrđeno 269 nepravilnosti te je izdano 278 usmenih upozorenja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.