U Varaždinskoj županiji 61 novi slučaj zaraze koronavirusom, stiglo više cjepiva

U Varaždinskoj županiji 61 novi slučaj zaraze koronavirusom, stiglo više cjepiva

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentiran 61 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 238, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 484. Rekao je na press konferenciji načelnik Stožera i dožupan Varaždinske županije Robert Vugrin. Također istaknuo je da je najavljena veća količina cjepiva, pa je moguće da se u dogledno vrijeme organizira i cijepljenje u dvorani. O tome je govorio i župan Čačić, na predstavljanju projekta dogradnje OBV.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 78 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 39 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 39 osoba je u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja nalazi se 12 osoba, od kojih je 11 na respiratoru, a posljednjih 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 355 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 36 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 17 posto. 

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 16.525 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 459.

Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama: https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304. Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu putem sljedeće poveznice: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ .

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.